Чудо за заступництвом бл. Єжи Попелюшко?
  • Пон, 23/12/2013 - 09:13

У паризькій єпархії в даний час досліджується чудо за заступництвом польського мученика блаженного о. Єжи Попелюшко (1947-1984).

Про це поінформувало французьке видання "La Croix", звертаючи увагу на те, що якщо зцілення буде визнане таким, що не має наукового пояснення, надприродне і маюче тривалий характер, це відкриє о. Попелюшко шлях до канонізації. Спеціальну комісію з розслідування автентичності чуда скликав єпископ Кретей, Мішель Сантьєр.

За словами французької католицької газети, у вересні 2012 року до лікарні в Кретей закликали священика для уділення Таїнства єлеопомазання хворому 56-річному чоловікові. Він страждав від рідкісної форми раку крові, вже була остання стадія захворювання, чоловік втрачав свідомість.

Як повідомляє deon.pl, священик у молитві віддав його опіці блаженного Єжи Попелюшко, день народження якого припадав на 14 вересня. Незабаром після цього чоловік прокинувся від коми і запитав, що з ним відбувається. Через кілька днів лікарі констатували повне виздоровлення пацієнта.