Чудо зцілення Лукаса через заступництво святих пастушків з Фатіми
  • Птн, 26/05/2017 - 09:16

Пастушки з Фатіми, Франсіско та Якинта Марто, були проголошені святими 13 травня 2017 року у Фатімі (Португалія). Їх канонізував Папа Франциск, а чудо, яке відкрило шлях до їхньої канонізації 2013 року сталось у Бразилії, в місті Журанда, що в штаті Парана в Бразилії. Чудесно зцілений хлопчик Лукас (Lucas Maedade Oliveira), про якого тепер знає весь світ, є учнем школи Сестер Служебниць у Журанді – Escola Pio X! Яка це радість, честь і великий Божий знак для Згромадження, що святкує 125-річчя свого заснування!

Чудо, яке врятувало життя малому Лукасові, є великим і наочним: 3 березня 2013 року п’ятирічний хлопчик, граючись із сестричкою Едуардою,  випадково випав з вікна, отримавши численні важкі черепно-мозкові травми з втратою мозкової речовини. 

В місцевій лікарні, непристосованій до лікування таких суворих травматичних ушкоджень, йому надали першу допомогу. Хлопчика перевезли до лікарні в Кампо Моврон у дуже важкому стані, його серце зупинялось 5 разів, а після термінового хірургічного втручання, лікарі вважали, що в нього мало шансів на виживання. Прогноз був дуже серйозний: підвищений ризик смерті, або постійний вегетативний стан, у кращому випадку, серйозні когнітивні порушення. Але Господні плани були інакшими...

Під час нещасного випадку, піднявши дитину з тротуару, батько молився до Пресвятої Богородиці з Фатіми і двох малих блаженних пастушків, а потім вся родина та сестри-монахині безперервно молились за його одужання.

9 березня Лукас прокинувся й почав говорити, незабаром він залишив відділ інтенсивної терапії, а через 15 днів був виписаний з лікарні.  Він повністю видужав і не має ніяких неврологічних чи когнітивних пошкоджень, вчиться, займається спортом.

Протягом 4 років у повній таємниці проводився процес визнання цього зцілення чудом за посередництвом молитов до Франсіска та Жасінти. У лютому 2017 року лікарі Медичної Ради висловили одностайну позитивну думку про повне зцілення, яке не має наукового пояснення.

Задля захисту неповнолітніх та приватного життя перед канонізацією про хлопчика інформували тільки його батьки – João Batista і Lucila Yurie. Вперше Лукаса побачили під час канонізаційної Святої Меси у Фатімі.

Коли родина Maedade Oliveira повернулась до Журанди, на подячну Святу Месу зібрались сотні вірних з міста та регіону. Храм був заповнений також і діточками у футболках школи Сестер Служебниць.

На фото бачимо сестру Лукію Банах, СНДМ, з Лукасом на руках; учасників Святої Меси в Журанді; Лукаса з сестричкою, мамою і батьком; Лукаса з Папою Франциском у Фатімі.

с. Ліда Короткова, СНДМ