«Ці драматичні дні навчили нас бути солідарними одне з одним», − Глава УГКЦ
  • Втр, 25/02/2014 - 12:19

24 лютого Блаженніший Святослав (Шевчук) очолив молитовну зустріч Спільноти святого Егідія в Римі, яка традиційно щопонеділка збирається на молитву за мир у храмі Святої Марії на Трастевере (назва одного з районів Рима).

Глава УГКЦ розповів про ситуацію в Україні, миротворчу роль Церков у розв’язанні конфлікту та закликав світову спільноту до солідарності з українським народом.

«Упродовж останніх трьох місяців Україна переживає надзвичайно важкі моменти у своїй історії. Люди більше не захотіли миритися з брехнею, корупцією та диктатурою в нашій країні. У мирний спосіб українці відстоювали своє право на гідне життя, за що близько сотні людей було вбито і ще більше поранено снайперськими кулями. Вбивали навіть тих людей, які рятували поранених», − розповів Предстоятель УГКЦ.

Жертви Майдану, за його словами, розбудили свідомість всього українського народу: «Ці драматичні дні сконсолідували людей, наші храми стали центрами солідарності та братерської любові, сюди приносили хворих і поранених, надаючи необхідну медичну допомогу». На переконання Блаженнішого Святослава, саме завдяки солідарності українського народу та світової спільноти вдалося зупинити кровопролиття.

Глава УГКЦ закликав членів Спільноти святого Егідія продовжувати молитися за Україну, мирне врегулювання ситуації та збереження цілісності української держави. Додамо, що Спільнота святого Егідія є міжнародною громадською організацією, яка займається активним соціальним служінням та сприянням побудові миру в різних конфліктних місцях світу. На сьогодні до цього руху приєдналося понад 60 тисяч людей на всіх континентах світу.

 

Прес-служба Товариства «Свята Софія»

Джерело: http://news.ugcc.org.ua