Цинамон (кориця) допомагає організму спалювати жири
  • Нед, 03/12/2017 - 15:32

Науковці Мічиганського Університету довели, що популярна в багатьох країна приправа, яку в нас полюбляють додавати до штрудля та інших солодощів – цинамон, або кориця допомагає організму спалювати жири, повідомляє Narod.hr.

В основному цю функцію виконує цинамалдегід – органічна сполука, яка надає цинамону його характерний запах і смак. Як виявилось цинамалдегід каталізує окислення поживних речовин у мітохондріях клітин, спалюючи у той спосіб значну кількість жирів, що супроводжується виділенням тепла.

Окрім цього, вченні вважають, що цинмон може позитивно впливати на багато інших процесів у людському організмі та може широко застосовуватись у медицині. Тому дослідження цього популярного продукту продовжується.

Циномон тисячоліттями використовується людством у лікувальних цілях. Найстаріші відомі тексти про використання цинамону, що правда у літургійних цілях, знаходяться у Старому Завіті, де цинамон згадується, як один із складників олії, що використовувалась для помазання царів та первосвящеників.