Цінити дари Божі – дивитись з надією в майбутнє
  • Суб, 10/08/2013 - 23:02

В перших числах серпня 201З року церковна громада морського містечка Маріна ді Равенна (Італія), через встановлення 4-х дощових колекторів, показала своє дружнє ставлення до Богом створеного світу. Колектори розміщені в такий спосіб, що під час дощу вода з церковної будівлі через спеціальні водопроводи попадає в них, після чого, вмонтований пристрій автоматично запускає систему зрошування рослинності та садку на прилеглій території. Кожен з колекторів вміщає тисячу літрів води. «Тепер не потрібно буде використовувати централізовану питну воду, – з радістю розповідає парох о. Станіслав Едвард Маціак, додаючи, що, – це насправді не так вже і складно, слід просто навчитись раціонально використовувати наявні дари Божі і тим самим оживляти нашу християнську віру». Церква святого Йосифа, як і багато інших церковних приходів, беручи за основу критерії сталого розвитку, намагається перевірити свою діяльність та показати всю красу християнської віри, яка через інколи дріб’язкові жести допомагає не лише заощадити, але і допомагає виявляти любов громади до Творця, до ближніх і до створеного Богом світу.

2013 рік в Католицькій Церкві проголошений Роком Віри, в якому Церква, відчитуючи актуальні "знаки часу", повинна перш за все переосмислити свою віру в Творця, перевіривши її на автентичність і цілісність.

Вчинок християн Маріни ді Равенни свідчить про одне: коли є усвідомлення того, що природні ресурси обмежені та в рівній мірі належать усім мешканцям спільного Дому-Землі, включно з тими, хто ще не народився, тоді знаходяться і засоби і методи до реалізації різних екологічних інновацій, чи призабутих «новинок».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології