"Цінуймо дар свободи, яку нам Господь дав" Кир Михаїл (Колтун)
  • Втр, 30/10/2018 - 11:38

28-10-2018 р. Б., з нагоди храмового празника, правлячий архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії, владика Михаїл (Колтун) очолив Божественну Літургію у храмі святого Апостола і Євангелиста Луки (УГКЦ) в с. Куликів, Радехівського р-ну, а також освятив фіґуру Матері Божої, що знаходиться на церковному подвір'ї.

У своєму пастирському слові архиєрей, розповідаючи про приклад життя та служіння св. апостола і євангелиста Луки, закликав вірних до належного заховання Божих Заповідей, до життя у вірі та до доброго виховання своїх дітей, власним прикладом побожного життя.

"...Нам усім належить жити в цій вірі, щоб цей спадок передати дітям, щоби це спонукало їх жити по християнськи. 

Ми сьогодні переживаємо випробування у вірі, але з нами є Господь, який допоможе нам йти далі в нашому житті, але ми маємо вірити в це". 

СВІТЛИНИ

Владика поділився досвідом свого юнацтва, коли у важкий час переслідування підпільної Церкви (УГКЦ), прикладом святого життя у вірі, були для нього отці редемптористи (ЧНІ).

"Господь дає нам смак свободи, щоб ми самі могли вибирати те, що є добре для кожного з нас, щоб ми могли увібрати Євангелію в себе і жити на засадах християнства - любові. "Хочеш увійти в життя, дотримуйся заповідей" (Мт. 19, 17), це є пропозиція нам, вільно обрати життя, свободу, Бога, Церкву, Україну. Коли ми вільно обираємо добро Боже, то Бог нам помагає, Він є з нами і дає нам по нашому серцю, бо Він стоїть за добром, за правдою, за справедливістю, за чесністю, а всякі крутійства Богу неугодні... Цінуймо той дар свободи, яку нам Господь дав!

Ми є сотворені на образ і подобу Божу, і Бог від свого образу не відступить, не відмовиться. Навіть через наші упадки Господь дає нам можливість навернення та очищення. Своєю Любов'ю Він надолужує за нас, бо хоче нашого добра, хоче нашого щастя, щоб ми могли розвиватися в свободі і могли свідчити живу віру в Бога своєю християнською культурою та способом християнського життя. 

Бачимо, що сталося з багачем, який залишився розчарований, бо мав тільки задоволення від достатків (Лк. 16, 19-31). Повірмо Богові, що Він є з нами, бо "Блаженні ті, які не бачили, а увірували" (Йо. 20, 29). 

Як добре мати серце скероване до Бога...

Молімся за навернення грішників, за припинення війни, молімся за мир між нами і у світі, молімся, щоби ми могли відчути смак свободи, до якої нас Господь привів і хоче й надалі подорожувати з нами, щоб відкрити нам Себе у відповідний час..." Зі слова преосвященного владики Михаїла Колтуна)