Civilta Cattolica звинувачує Рейгана, Буша і Трампа у світоглядному маніхействі
  • Суб, 15/07/2017 - 11:25

Два радники Папи Франциска опублікували статтю у Civilta Cattolica, у якій вони засуджують «маніхейський», на їхню думку, штам американського консерватизму і політичний союз між консервативними католиками та консервативними протестантами в США, повідомляє CatholicCulture.org.

Civilta Cattolica – періодичне видання, яке перед публікацією отримує схвалення Ватиканського Держсекретаріату.

Співавторами статті підписуються о. Антоніо Спадаро, редактор Civilta Cattolica і близький радник Папи та Марчело Фіґвероа – пресвітеріанський аргентинський пастор, якого Папи найняв з метою створення аргентинського видання L’Osservatore Romana.

У цій статті стверджується, що американські лідери, зокрема Рональд Рейган, Джордж В. Буш і Дональд Трамп знаходяться під значним впливом фундаменталістського протестантизму. На думку авторів, це вплив проявляється в тенденції, що ділить реальність між добром і абсолютним злом і викликає конфронтацію.

В статті висловлюється стурбованість з приводу союзу католиків і протестантів, який автори статті означують як союз виборців.

Автори заявляють, що Папа прагне розірвати органічний зв’язок між культурою, політикою, інституцією і Церквою, а чому на думку авторів заважає консервативний католицько-протестантський союз у США.