Cьогодні у Львові відбулась екуменічна молитва за місто та його мешканців
  • Нед, 07/05/2017 - 18:58

За доброю традицією, щороку під час відзначення Дня міста організовують спільну екуменічну молитву представників духовенства різних конфесій за Львів та львів’ян.

Сьогодні, 7 травня 2017 року, така духовна акція відбулась на проспекті  Свободи, біля фігури Божої Матері.

До молитви також приєднались  львів’яни та гості міста.

«Успіхом нашого міста є те, що всі ми вміємо єдиним серцем і єдиними устами прославляти Господа Бога, хоча всі ми різні. Кожен з нас має свою родину, своє виховання, але те, що об’єднує нас, зокрема всіх львів’ян, – це любов до Бога. Не випадково, що в ці травневі святкові дні, коли ми вшановуємо пам’ять Святого Великомученика, Чудотворця і Переможця Юрія, покровителя Львова, саме сьогодні збираємось біля нашої Матері, Преблагословенної Богородиці. Вона постійно дбає про нас, покриваючи своїм омофором наше місто, всіх його мешканців і дає нам сили та наснаги гідно й достойно прожити ще один рік. Часи не є легкими, але не було легко й нашим попередникам, минулим поколінням, які пережили досвід війн, Голодоморів тощо. Кожне покоління носить на собі тягар людського болю.  Проте сьогодні ми також всі збираємось довкола нашої Матері із тягарем власного болю життя, пам’ятаючи у своїх серцях усіх наших військовослужбовців, добровольців, волонтерів – всіх тих, хто віддав і віддає життя за нашу країну. Ми пишаємось львів’янами, які гордо стоять на сторожі наших кордонів, ми тужимо із тими сім’ями, які відправляють в останню путь наших з вами героїв.  Сьогодні тут присутні представники усіх конфесій, усіх релігійних громад нашого міста, тому нехай ця спільна молитва за Львів, за його мешканців буде в ім’я Господа Бога, щоб Він поблагословив нашу державу миром і добробутом», – зазначив отець Павло Дроздяк,  капелан Львівської міської ради, священик Архикатедрального Собору св. Юра УГКЦ.

«Перш за все, хочу подякувати отцям за Боже Слово, за молитву; хочу подякувати всім, хто не злякався дощу і прийшов сьогодні – це дуже важливо. У своєму житті ми багато чого хочемо зробити: комусь вдається менше, комусь – більше. Ми часто роздумуємо, чому так є. Я хотів би дати одну маленьку відповідь або ж роздум на це складне запитання. Я переконаний, якщо ми, роблячи будь-яку справу в своєму житті, беремо в союзники Господа Бога, просимо Його про початок благословення для нашої роботи, про благословення під час нашої роботи і добре її завершення, то завжди буде успіх. Звісно, траплятимуться труднощі, буде складна дорога, але завжди буде успіх, тому що Бог любить нас такими, якими ми є, і Він прощає нам, якщо ми смиренні та в покорі до Нього. Тому бажаю нам всім знати і пам’ятати це, бо ніщо в житті ми не зможемо зробити без ласки Господа Бога. Жоден ворог не посміє нам вчинити біди, коли з нами Бог; а Він з нами, бо ми – Боже місто, ми місто молитви, ми маємо дуже багато покровителів, насамперед Святого Юрія, який переміг того великого дракона, і ми постійно будемо перемагати. Бажаю, щоб ми всі завжди були багаті, щасливі і здорові. Я всіх вас люблю і бажаю всім добра. Христос Воскрес!», – наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова.