Цьогоріч кампанія #RedWeek «Допомоги Церкві в потребі» присвячена жінкам
  • Чтв, 04/11/2021 - 12:17

Цьогорічна кампанія «#RedWeek» Папської Фундації «Допомога Церкві в потребі» зробить особливий наголос на дискримінації та насильству, яких зазнають жінки, які належать до релігійних меншин.

Викрадення, силувані одруження, примусові навернення та сексуальне насильство – часто жінки і дівчата, що належать до меншин, стають жертвами цих явищ у регіонах, позначених відсутністю релігійної свободи та переслідуваннями. Саме цим жінкам присвячена цьогорічна кампанія «#RedWeek» (Червоний тиждень), яку від 2015 року проводить Папська Фундація «Допомога Церкві в потребі» з метою сприяти обізнаності громадськості щодо переслідування християн і необхідності гарантувати релігійну свободу.

В рамках ініціативи, що триватиме від 17 до 24 листопада, катедральні собори, храми, пам’ятки та громадські будівлі в різних містах на всіх континентах підсвічують у червоний колір. В різних храмах проводяться молитовні заходи в намірі тих, які не мають змоги втішатися релігійною свободою.

Виконавчий директор «Допомоги Церкві в потребі» Томас Гайне-Ґельдерн пояснює, що кампанія «#RedWeek» має на меті скерувати «чітке послання солідарності до християн, переслідуваних у всьому світі» та «надати голос тим, які в страждають від наслідків переслідувань». «Для нас, – додає він, – свобідна практика релігії є однією з несучих колон ліберальної демократії. Кожну форму дискримінації, що ґрунтується на релігійній приналежності, слід категорично відкидати».