Цьогоріч міжнародний музичний фестиваль прийматимуть львівські храми
  • Чтв, 11/08/2016 - 10:34

Польсько-український «Кредобанк» удруге виступив генеральним партнером ІІІ міжнародного  фестивалю «Музика у старому Львові», який відбудеться 13 – 28 серпня та проходитиме у партнерстві із  фестивалем «Музика у старому Кракові» та  є  важливою подією у сфері культурної співпраці України та Польщі.

«Музика у королівському Львові»  -  буде гаслом цьогорічного фестивалю.  Відтак, львів’яни та гості міста зможуть відвідати програми та локації заходу, які відображатимуть настрій цієї старовинної доби. А концертними майданчиками фестивалю стануть храми, які були споруджені ще у часи княжого Львова -  зокрема, церква св. Миколая, церква св. Онуфрія, костел Івана Хрестителя. Окрім того, до фестивалю залучено й інші храми, серед яких - Архикатедральний собор святого Юра, Храм святих верховних апостолів Петра і Павла, Латинський катедральний собор, Вірменський кафедральний собор Успіня Пресвятої Богородиці, Домініканський собор. Концерти також відбуватимуться у Королівських палатах Львівського історичного музею та його  Італійському подвір’ї. Участь у фестивалі візьмуть понад 100 яскравих виконавців з України та Польщі.
Однією ж із центральних подій цьогорічного Міжнародного фестивального проекту «Музика в старому Львові» та «Музика в старому Кракові» стане реалізація спільної концертної програми двох українських оркестрів, що об’єднують Схід та Захід України – львівського камерного оркестру «Віртуози Львова» та маріупольського Муніципального камерного оркестру «Ренесанс».

«Кредобанк» як банк із польським капіталом та банк, що має головний офіс у Львові, підтримує цікаві українсько-польські проекти у сфері культури, – прокоментував подію заступник голови Правління ПАТ «Кредобанк» Дам’ян Раґан. – Цей фестиваль є показовим прикладом українсько-польської культурної співпраці, що дає можливість представити творчі здобутки українських та польських художніх колективів та шедеври світової музичної класики громадянам обох країн. Сподіваємося, що фестиваль "Музика у старому Львові" подарує львів’янам та гостям міста задоволення та гарний настрій».  

Ігор Галущак
Львів