Цьогорічна проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового буде наповнена молитвою за мир (+ програма)
  • Птн, 15/08/2014 - 17:03

16-17 серпня 2014 року буде проведена II Всецерковна проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. Цього року, зважаючи на ситуацію в країні, участь у цьому паломництві візьме значно менше паломників, аніж минулого.
 

Про це для Департаменту інформації УГКЦ повідомив о. Никанор Лоїк, студит, член оргкомітету цього паломництва. «Відомо, що більшість паломників прибуде зі Стрия, Тернополя, Івано-Франківська, Львова», − зазначив о. Ніканор.

За його словами, проща буде мати духовно-історичне забарвлення. Тому і розпочнеться вона відкриттям у крипті собору виставки, присвяченої 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля. Крім цього паломники молитимуться за мир в Україні та за загиблих на Майдані та Сході України. Завершиться проща в неділю, 17 серпня, Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Після цього освятять воду в Дніпрі.

Запрошуючи вірних взяти участь в паломництві до Патріаршого собору, Предстоятель Церкви підкреслив, що цей храм став серцем греко-католицької церковної спільноти, осердям українського світу, особливо в драматичні часи Майдану.

«Запрошую всіх вірних і тих, хто відчуває духовний зв’язок із цим осердям українського світу, прибути сюди і відчути, як б’ється серце нашої Церкви в Києві на берегах Дніпра», – сказав Блаженніший Святослав у відеоблозі для «Живого.ТБ», запрошуючи вірних взяти участь у прощі до Патріаршого собору в Києві.

Департамент інформації УГКЦ

Програма

Субота, 16 серпня

7.30-13.00 Реєстрація учасників.

8.00, 10.00, 12.00 Свята Літургія в соборі

13.00 Відкриття виставки до 25-ліття виходу з підпілля УГКЦ.

14.00 Початок трансляцій документальних фільмів (зал під собором).

15.00 Мистецька програма, приурочена до ювілею Шевченка.

18.00 Всенічне богослужіння.

21.00 Панахида за загиблими на Майдані та Сході України.

22.00 Духовна програма. Нічні чування.

 

Неділя, 17 серпня

7.30, 9.00 Свята Літургія.

11.00 Архиєрейська Свята Літургія. Освячення води в Дніпрі.