Corpus Domini: Папа Франциск відслужить Святу Месу з вірними в неділю
  • Втр, 09/06/2020 - 19:41

З нагоди урочистості Божого Тіла Святіший Отець відслужить Святу Месу на катедральному престолі базиліки Святого Петра, в якій візьмуть участь півсотні вірних.

Хоч у Ватикані урочистість Найсвятіших Христових Тіла й Крові відзначається у четвер після урочистості Пресвятої Тройці, що цього року припадає на 11 червня, і є вихідним днем, у багатьох країнах, також і в Італії, її переносять на наступну неділю. Папа Франциск двома попередніми роками служив Святу Месу з цієї нагоди, що завершувалася процесійною ходою з Найсвятішими Тайнами та Євхаристійним благословенням, у різних периферійних храмах Римської дієцезії.

Беручи до уваги ситуацію, що склалася в зв’язку з поширенням коронавірусу, Святіший Отець наступної неділі, 14 червня 2020, відслужить Святу Месу з нагоди урочистості Божого Тіла на катедральному престолі базиліки Святого Петра, а в богослужінні, яке завершиться виставленням Найсвятіших Тайн для адорації та Євхаристійним благословенням, зможуть взяти участь 50 вірних.

Нагадаємо, що давніше Святу Месу з нагоди цього свята Єпископ Риму служив у четвер у катедральному храмі Римської дієцезії, тобто, базиліці святого Івана на Латерані, після чого євхаристійна процесійна хода вирушала до папської базиліки Santa Maria Maggiore. Але 2017 року, щоб не спричиняти незручностей для мешканців Риму та міських служб, Папа Франциск переніс процесійну ходу між згаданими папськими базиліками на неділю. А вже через рік він вирішив відновити звичай свого попередника святого Павла VI, який до 1978 року проводив богослужіння з нагоди урочистості Найсвятіших Христових Тіла і Крові в різних частинах Риму.