Цукерберг вибачився за цензуру католицького контенту
  • Чтв, 19/04/2018 - 16:00

В ході дводенного слухання в Конгресі США генеральний директор Facebook Марк Цукерберг дав свідчення в зв'язку з нещодавнім випадком цензури католицької реклами.

Тема була піднята конгресменом штату Вашингтон Кеті МакМорріс-Роджерс. Цукерберг публічно вибачився, заявивши, що компанія «допустила помилку» при блокуванні реклами. Він підкреслив що Facebook щодня повинен переглядати велику кількість рекламних оголошень, заявивши: «Я б не робив висновків про упередженість всієї системи на підставі кількох прикладів».

Реклама факультету теології Францисканського університету в Штаубенвілле містила зображення хреста св. Даміана, розп'яття 12 століття, яке історично асоціюється з покровителем університету, святим Франциском Ассизським.

Загальну увагу до цього акту цензури привернув керівник відділу інтернет-комунікацій Францисканського університету в Штаубенвілле Том Кроу, звернувшись в ЗМІ після того, як Facebook відхилив їх рекламне оголошення, заявивши, що воно потрапило в категорію «шокуючого, скандального або надмірно жорстокого контенту».

Група конгресменів продовжувала наполягати на коментарі, щодо можливої упередженості соціальної мережі, стверджуючи, що Facebook заблокував понад два десятки католицьких сторінок, а також деякі консервативні матеріали, «визначивши їх зміст як небезпечний для суспільства».

У відповідь Цукерберг повторив, що «Facebook і IT-індустрія розташовані в Кремнієвій долині, яка є вкрай лівим місцем», але додав, що він прагне «переконатися, що у них немає упередженості».

Перед слуханням в Конгресі з Томом Кроу зв'язався прес-секретар Facebook, який вибачився за незручності і пояснив: «Іноді ми робимо помилки». Прес-секретар також повідомив Кроу, що реклама була схвалена.

Хоча ніхто не пояснив, як саме була допущена помилка, цей досвід привів Кроу до роздумів про погляд сучасної культури на Хрест: «Хрест св. Даміана. Ісус у славі, що царює зі свого хрестоподібного престолу. Це те, що співробітники Facebook вважають надмірно жорстоким, скандальним і шокуючим», - написав він у статті на сайті університету.

«І справді, Розп'яття Христа було всім цим. Це було найбільш сенсаційна подія в історії: людина стратила свого Бога».

«Це не цвяхи утримували Ісуса на хресті: Він був Богом, Він міг би спуститися з Хреста в будь-який момент», - написав Кроу, цитуючи католицького блогера о. Майка Шмітца. - «Ні, це любов утримувала Його там. Любов до вас і до мене, щоб ми не були вічно засуджені за наші гріхи, але могли мати життя вічне з Ним і з Отцем Небесним».

Джерело: http://рускатолик.рф