«Ця Біблія є підтвердженням того, що через призму любові ми здатні зробити світ кращим», – Єпископ Йосиф Мілян
  • Срд, 23/05/2018 - 12:28

«Блаженніший Любомир Гузар, беручи участь у Синодах Єпископів і маючи дуже великі проблеми із зором, багаторазово наголошував на потребі друкованих видань для незрячих людей, а зокрема молитовника та Біблії. Він про це говорив тому, що був чулий до цього роду проблеми. Невипадково вшановуючи річницю Його відходу до вічності, ми саме сьогодні презентуємо те, чим Він переймався і прагнув, щоб ми як Церква це зробили», – про це у Києві, в інформаційному агентстві УНІАН говорив Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час презентації унікальної Біблії для дітей, яка написана шрифтом Брайля.

У своєму слові Владика зауважив, що ця Біблія є для всіх дітей, в тому числі і незрячих: «Хочемо цим показати, що це процес об’єднавчий, щоб об’єднати усіх дітей. Намагаємося донести суспільству, що народ і Церква дбає про спільноту людську без виключень та поділів», – наголосив Владика.

Крім цього Архиєрей зауважив, що у світі немає випадковостей: «Так сталося, що до нас прийшли люди із ідеєю, і ця ідея впала на добрий грунт й одразу проросла. Ми підтримали цю ідею і почали працювати над тим, щоб цей проект реалізувати».

Владика також зазначив, що сьогодні Україна дуже поділена політично, географічно, поділена на лівих і на правих, на зрячих, нечуючих, духовних і бездуховних: «Тому ця Біблія є для усіх дітей. Це процес об’єднавчий, щоб об’єднати усіх, щоб народ і Церква дбали про спільноту людську без виключень та поділів».
Владика також розповів, що Українська Греко-Католицька Церква сьогодні розвиває програми, які започаткував у Франції Жан Ваньє: «Ми пробуємо пояснити батькам, що їхні діти, які мають церебральний параліч, мають право до щастя, радості та успіху. Дуже часто таких дітей батьки ховають від людей і ховаються разом з ними. Тому нашим завданням сьогодні є вивести батьків з такого стану, який заставляє їх ховатися від суспільства. Тому сьогоднішній проект це крок для того, щоб розбити стереотипи і звільнитися від них», – наголосив Єпископ.

Далі єпископ додав: «Ми видали небагато примірників. Але я думаю, що це старт, добрий старт великого діла, яке реалізовується завдяки пожертвам дитячої організації в Німеччині міста Ахен «Діти для дітей». Ведучи Єпископ розповів, що ці діти святкуючи Різдво ходять колядувати і збирають кошти для інших дітей по цілому світу: «Тому, сьогодні цій організації, і тим малим громадянам Німеччини належиться низько вклонитися. За те, що наші діти відчують від них таку важливу допомогу, важливу підтримку».

Завершуючи Владика наголосив: «Я знов хочу повернутися до цитат Блаженнішого Любомира: «Людина покликана у цей світ, щоби його змінити». І цим проектом ми пробуємо змінити світ для тих, хто долею покликаний дивитися серцем. Бо не все, що ми бачимо фізичними очима є дійсністю. Потрібно бачити ще серцем і старатись, щоб це серце було чистим», – підсумував Владика.

Прес-служба Київської архиєпархії