«Давайте молитися за мир, який завжди сильніший за будь-яку війну»,- Глава УГКЦ у 301-й день війни
  • Срд, 21/12/2022 - 16:28

Мир прийде нам від відновленої єдності людини з Богом в особі нашого Спасителя Ісуса Христа. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у щоденному зверненні у 301-й день війни.

Предстоятель зазначив, що на Луганщині й Донеччині вимальовується так звана вогняна дуга, яка починається від м. Сватове на Луганщині та тягнеться до Бахмута, Авдіївки, Соледару на Донеччині. Зберігається небезпека ракетних ударів по всій території України, але найбільше страждають прифронтові міста й села. Учора ворог обстріляв Вугледар і Торецьке на Донеччині, є загиблі й поранені, тяжкі руйнування інфраструктури. Однак біля Сватового і Кремінної українські воїни ідуть в наступ, тяжкими зусиллями крок за кроком звільняючи нашу землю.

«Сьогодні задумаймося, про що вона мріє, чого прагне і за що змагається, — закликав архиєрей. — Слухаючи наших дівчат і хлопців, можна зрозуміти, що найбільше їм лежить на серці прагнення жити у свободі від насильства. Серед цієї війни, яка є апогеєм насиллля, приниження людської гідності і заперечення права людини на життя, наша молодь прагне миру, не примирення якихось ідей, а справжнього миру, який є свободою від насильства...».

«Ми, як християни, знаємо, що мир — це невід’ємна властивість Бога. Та водночас це завдання для нас, людей. Готуючись до Різдва, ми очікуємо народження того, кого пророк Ісая назвав Князем миру. Кожен, хто намагається досягти миру без Бога, забуває, що ми більше не живемо в раю і що є грішниками. Справжнього миру, якого прагне молодь, без Бога не існує. Відсутність миру на землі — це знак того, що порушена єдність між Богом і людством», — сказав Патріарх.

«Люди прагнуть миру, який втратили через гріх. Визнаймо: прагнучи миру, людство мовчки прагне Бога... Прагнучи жити у свободі від насильства, наша молодь бажає Божої близькості», — наголосив Блаженніший Святослав.

Також він закликав усіх, в Україні й на поселеннях, у контексті Вселенської Церкви допомогти нашій молоді здійснити її мрію збудувати мир у свободі від насильства в усіх його виявах.

Департамент інформації УГКЦ