Де проживатиме Папа Бенедикт ХVІ після зречення з уряду?
  • Втр, 12/02/2013 - 19:25

У середу 11 лютого 2013 року, о. Федеріко Ломбарді, ТІ, Директор Ватиканського Прес-центру, проводячи брифінг годину після того, як Святіший Отець Бенедикт ХVІ оголосив про своє рішення зректись з уряду, випереджуючи запитання журналістів про те, де перебуватиме Папа після зречення, повідомив, що з початком вакантного осідку він від’їде до літньої резиденції у Кастель Ґандольфо, а після завершення ремонтів у приміщеннях дотеперішнього монастиря клявзурових сестер на території Ватикану, переїде туди, де присвятить своє життя молитві та роздумам.

 

Кляузуровий, тобто затворницький монастир «Мати Церкви» (Mater Ecclesiae) на території Ватикану був заснований 1992 року на бажання блаженного Папи Івана Павла ІІ саме як міжнародний центр контемплятивного життя. Кожних п’ять років у ньому змінювались спільноти контемплятивних монахинь, які посвячуються затворницькому життю в молитві та жертві за Вселенського Архиєрея й Церкву. Цей привілей мали Сестри чотирьох монаших Орденів: Клариски, Кармелітанки, Венедиктинки, а останніми були Сестри Візитки, які завершили свою духовну місію у листопаді 2012 року, після чого у приміщеннях розпочалась реконструкція та ремонт.

 

Старовинний невеликий будинок, розташований поблизу вілли «Палацціна Папи Льва ХІІІ» та вежі з 15-го сторіччя, в яких знаходиться дирекція технічної служби Ватиканського Радіо. У цьому будинку проживав директор та інші священики, які працювали у Радіо Ватикані, потім була розміщена адміністративна дирекція. Згодом він був пристосований до монастирських вимог – добудовано каплицю, з відокремленою частиною для монахинь, та бібліотеку. Монастир складається з 12 невеликих келій та спільних приміщень, а поруч з ним простягнувся сад та город.

 

Після відповідних пристосувань, цей будинок, оаза контемлятивного спокою в серці Риму, оточена й захищена ватиканськими мурами, зможе прийняти Бенедикта ХVІ. Він тричі відвідував тут монахинь та відправляв у цій каплиці Службу Божу – 2005, 2006 і 2009 року. А незабаром цей будинок стане його новим домом, в якому, без сумніву, знайде місце його письмовий стіл, велика бібліотека та неодмінне піаніно.

 

Фото: ремонті роботи у приміщеннях, де проживатиме Бенедикт ХVІ

 

Джерело: Радіо Ватикан