Деконструкція статей
  • Чтв, 26/03/2015 - 23:38

В різних університетах Німеччини існують не тільки «гомо-/лесбійські студії»,  але й «queer studies». (Queer по-  англійськи дослівно означає «дивний, ексцентричний» – прим. перекладача). Мета цих «queer studies» – узагалі заперечити існування чоловічої та жіночої статей. Замість цього пропонують такі рівноправні статі: гетеросексуалісти, гомосексуалісти, бісексуалісти, транссексуалісти, трансгендерні і т.д. В Гамбурзькому університеті такі лекції в гуртках відбуваються з 1990 року. Їхня мета: «Щось протиставити гетеросексуальній нормативності». У вступі до публікації курсу лекцій так  описується поняття «queer»: «Як поняття  політичної боротьби (!) queer звертається  проти гетеросексуальної нормативності,  поділу на дві статі та патріархальних  структур».

Вже віддавна такі думки знайшли собі місце в політиці. Найвпливовіша група дорадників гомосексуального руху на рівні ЄС – «International Lesbian and Gay Association» (ILGA). Вона вимагає зрівняння в правах з гетеросексуальними стосунками не тільки гомосексуальних, а й бісексуальних та транссексуальних стосунків. Цій групі в основному вдалося закріпити в Хартії основних прав і свобод для ЄС «заборону дискримінації на підставі сексуальної орієнтації». Зверніть увагу: ООН ще в 1993 році заперечила для ILGA статус NGO (неприбуткової недержавної організації), тому що ILGA включала в себе в рамках колективного членства три групи педофілів, які були виключені з неї на вимогу ООН щойно в 1994 році.

На рівні ЄС (та завдяки співфінансуванню ЄС) зараз відбуваються семінари з метою підготовки вчителів і вихователів, які повинні прищеплювати дітям усвідомлення рівноцінності стосунків чоловіка і жінки з гомо- та лесбійськими сексуальними стосунками. «Гетеросексистсьскі вихідні положення» при цьому відкидаються як дискримінаційні. Поняттям «гетеросексизм» таврується все, що визнає пріоритет гетеросексуального подружжя над іншими типами сексуальних стосунків. І це тоді, коли представницькі студії в США виявили, що серед дорослого населення процентна кількість тих, які самі себе означають як гомосексуалісти чи бісексуалісти, сягає серед чоловіків близько 2,8 %, а серед жінок – біля 1,4%. В результаті проведеного в 2001 році аналогічного дослідження в Німеччині серед чоловіків ця цифра сягнула лише 1,3%, а серед жінок – 0,6%, що перебуває в разючому контрасті до впливовості гомосексуального лоббі та їхніх симпатиків і політичних друзів! Міністерство в справах жінок, молоді, сім’ї і здоров’я федеральної землі Нордрайн-Вестфалія у співпраці з гомо-/лесбійською групою розробило сексуально-педагогічний проект для шкіл, який має єдину мету: представити гомосексуальне життя бажаним і вартим наслідування.

Уряд федеральної землі Шлєзвіґ-Гольштайн встановив перелік книжок для дітей та молоді, в яких для дітей, починаючи вже з трирічного віку (!), гомосексуальний спосіб життя представляється як зразок. Книжки можуть безкоштовно позичатися на абонемент школам та дитячим садкам. Книжки для дитячих садків, такі, як, наприклад, «Друг татуся», в яких гомосексуальне життя представлене рівноцінним з гетеросексуальним подружжям та змальоване як зразок для наслідування, поширюються все більше.

Зауважте: у всій історії людства – крізь всі культури і релігії – «подружжям» звалися виключно стосунки між чоловіком і жінкою, засадничо відкриті до зродження дітей. Якщо ж сьогодні мова йтиме про «подружжя» всюди, де гетеросексуальна чи гомосексуальна пара живе разом, а про «сім’ю» – там, де діти живуть разом з дорослими, то цим зруйнується суттєва підвалина засадничого порядку нашої держави. Де заперечується відмінність статей і зміна поколінь, там лише побільшуватиметься розпливчастість ідентичності нащадків. Це – відкинення засадничого консенсусу і, врешті, зруйнування культури.

Як ми можемо взяти на себе відповідальність за майбутні покоління?

Цей текст є напрацюванням Німецького інституту молоді і суспільства (Deutsches Institut für Jugend und Gesellschaft), що його очолює д-р Крістль Рут Фонгольдт.

Крістль Рут Фонгольдт

(З німецької переклав Петро Гусак)