Декрет проголошення типового Правильника єпархіальної курії УГКЦ
  • Птн, 11/12/2015 - 17:48

Вих. ВА/568

Декрет

На славу Святої, Єдиносущної, Животворящої і Нероздільної Тройці,
 Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь

Отець і Глава
Української Греко-Католицької Церкви
СВЯТОСЛАВ

Мир у Господі!

Єпархіальна курія – це адміністративний орган, який допомагає єпархіальному єпископові в управлінні єпархією чи екзархатом, зокрема у виконавчій та судовій владі, адмініструванні справ єпархії чи екзархату, діловодстві та служінні. Єпархіальна курія здійснює свою діяльність відповідно до кан. 243−263 Кодексу канонів Східних Церков.

Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся в м. Івано-Франківську 31 серпня - 6 вересня 2015 року Божого, маючи за мету надати єпархам та екзархам УГКЦ ефективні інструменти для організації діяльності власних ієрархічних церковних структур (єпархій та ерзархатів), затвердив типовий Правильник єпархіальної курії УГКЦ.

У світлі сучасного церковного законодавства та наявної різнорідної церковної практики щодо організації єпархіальної курії цей документ потрібно вважати взірцем заснування, організації та діяльності єпархіальної курії.

Завершуючи передбачену правом процедуру, відповідно до норми кан. 112 Кодексу канонів Східних Церков,

проголошуємо

типовий Правильник єпархіальної курії УГКЦ, затверджений Синодом Єпископів УГКЦ, що відбувся в м. Івано-Франківську 31 серпня - 6 вересня 2015 року Божого (постанова 19),

і постановляємо:

впровадити його в законну силу через два місяці від дня електронного опублікування цього законодавчого документа на офіційному веб-сайті Української Греко-Католицької Церкви (ugcc.ua) [див. кан. 15 Канонів партикулярного права УГКЦ]. 

Текст цього Правильника має бути також опублікований у «Благовіснику Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви».

+ СВЯТОСЛАВ

о. Микола Сулима,
віце-канцлер Курії
Верховного Архиєпископа УГКЦ

Дано в Києві,
при Патріаршому соборі Воскресіння Христового,
в день Святих мучеників Платона та Романа,
1 грудня 2015 року Божого