Делегація Громадської ради «Святий Юр» взяла участь у роботі наукової конференції «Ідеї о. Маркіяна Шашкевича та Собор руських учених»
  • Чтв, 06/12/2018 - 12:27

На запрошення Галини Корнєєвої, керівника Інституту-заповідника ім. Маркіяна Шашкевича, кандидата історичних наук, делегація Громадської ради «Святий Юр» 29 листопада 2018 року взяла участь у роботі наукової конференції «Ідеї о. Маркіяна Шашкевича та Собор руських учених» і відвідала виставку у Мистецькому Просторі «Невідомий Шашкевич. Одкровення…».

Ця виставка є унікальною, зокрема тим, що була представлена рідкісними експонатами – іконами XVII-XVIII ст., перед якими у молитвах прибігали до Господа десятки тисяч людей і не одне покоління українських родин. А також тим, що відвідувачі мали чудову нагоду не стільки споглядати ці безцінні духовні пам'ятки, але й спільно перед ними скласти щиру молитву Творцеві. 

Окрім друзів з ГР «Святий Юр», зібралось багато знаних митців, священнослужителів, художників, музейників, поціновувачів мистецтва.

Атмосфера виставки дозволила поринути у славні часи служіння і творчості великого просвітителя Галичини. «І це тільки маленька частинка з багатого надбання музейників» - сказала дослідниця і великий знавець спадщини Шашкевича та просто високоосвічена людина Галина Корнєєва.

Подібні виставки притягують цінителів невмирущого мистецтва. У такому високодуховному колі завжди є чудова нагода для спілкування, обміну думками та нових знайомств.

Дякуємо Вам, пані Галино, за прекрасно проведений мистецький захід!

Степан Сохнацький