Делегація українських паломників до Люрда цього року була найчисельнішою
  • Чтв, 24/05/2018 - 16:01

У Люрді, що у Франції, відбулося 60-те Міжнародне військове паломництво з нагоди 160-річчя об’явлення Богородиці. Цьогорічна делегація військових паломників з України була найчисленнішою за всі роки і сягнула 200 осіб. У складі делегації: військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, воїни, що були поранені під час АТО, жінки, які втратили своїх чоловіків на війні.

Також до Люрда приїхали курсанти та оркестр Національної академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного. Цей військовий колектив завітав на міжнародну паломницьку подію вперше. До слова, український військовий оркестр брав участь в урочистій церемонії відкриття 60-го Міжнародного військового паломництва.

Очолював українську делегацію владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ.

Цього року в  паломництві взяли участь військовослужбовці із 50 країн. Воїни приїхали сюди молитися за мир у світі та в Україні.

Як кажуть паломники, вулиці французького Люрда із захватом зустрічали духовий оркестр Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного і було чимало несподіваних зустрічей.

http://news.ugcc.ua