Делегація Ватикану на кліматичному саміті у Варшаві
  • Суб, 23/11/2013 - 18:28

Запобігання змінам клімату є дуже складним завданням і його не можна зводити до суто екологічних, економічних чи технічних рішень. Про це говорив глава делегації Ватикану на варшавському кліматичному саміті.

Як повідомляє Радіо Ватикану, Архиєпископ Челестіно Мільоре вказав на етичний обов'язок негайної протидії змінам клімату, оскільки пасивність спричинить серйозні соціальні й економічні витрати, що вдарять особливо по найбідніших верствах суспільства. Святий

Престіл нагадує, що ефективні заходи у цьому відношенні вимагають зміни існуючих моделей розвитку. Це слід робити, маючи на увазі не лише екологічні та енергетичні питання, а й гострі проблеми голоду і крайнього зубожіння. Необхідно також брати до уваги різні можливості країн відповідно до їх потенціалу та розвитку.

Архиєпископ Мільоре розповів про кроки, які потрібно зробити не лише на політичному й економічному рівні, а й в особистому житті. "Дискусія про скорочення викидів непотрібна, якщо ми не готові змінити спосіб життя, а також домінуючі нині моделі виробництва та споживання", – сказав ватиканський дипломат. У цьому контексті він наголосив на важливості виховання нових поколінь.