Делегація з України – учасники Другої Європейської конференції, щодо запобігання насильства
  • Втр, 24/09/2019 - 10:22

З 19 до 22 вересня у Хорватському Католицькому Університеті у м. Загреб проходить Друга Європейська конференція на тему: Формація і превенція (запобігання) - Влада і служіння.

Організатори зустрічі є Конгрегація у справах Духовенства, Хорватський Католицький Університет, Єпископська Конференція Європи, Папський Григоріанський Університет та інші.

Україну на цій масштабній та важливій події представляє делегація, до складу якої  входить близько 20 осіб: представники духовенства, монашества та мирян Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков. З благословення архиєпископа і митрополита Василія (Семенюка)  Тернопільсько-Зборвську архиєпархію представляють ректор Марійського духовного центру «Зарваниця», віце-ректор Тернопільської вищої духовної семінарії ім. патріарха Йосифа Сліпого о. м. Володимир Фірман та сотрудник Архикатедрального собору Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці м. Тернопіль, член молодіжної комісії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Роман Демуш.

Ця друга конференція про формацію і превенцію спрямована продовжувати ініціативи Папської Комісії Захисту Неповнолітніх та є проявом великих зусиль Католицької  Церкви у викоріненні  випадків зловживання неповнолітніми особами.