Делегації Святого Престолу та Ізраїлю зустрілися у Ватикані
  • Чтв, 15/06/2017 - 16:01

Чергова пленарна сесія Постійної двосторонньої робочої комісії між Святим Престолом і Ізраїлем відбулась 13 червня 2017 року в Ватикані. За її підсумками було опубліковано повідомлення, в якому зазначається, що учасники зустрічі "продовжили переговори за статтею 10 §2 Базової Угоди між Святим Престолом і Державою Ізраїль від 1993р".

Вже протягом кількох десятиліть Святий Престіл і Ізраїль ведуть переговори про укладення Договору, який буде стосуватися юридичного статусу Католицької Церкви і її структур в цій близькосхідній країні, а також економічних, майнових і податкових питань.

Ватиканську делегацію на засіданні Комісії очолював о. Антуан Камільєрі, підсекретар з відносин Святого Престолу з державами, а ізраїльську – Цахі Ханегбі, міністр з регіональної співпраці.

Учасники зустрічі залишилися задоволені прогресом, що був досягнутий в результаті переговорів, які проходили в сердечній атмосфері. "Результати пленарної сесії дають надію на швидке завершення переговорів і підписання документа", - йдеться в спільному комюніке.

В Ізраїлі проживає близько 140 тис. католиків, що становить 2% населення країни. Дипломатичні відносини між Святим Престолом і цією державою були встановлені 15 червня 1994 року. Папа Франциск відвідував її 25 травня 2014 р .