Демобілізовані воїни АТО та їхні дружини пройшли реабілітацію в Гошівському монастирі
  • Срд, 25/10/2017 - 14:40

З метою духовного та психологічного відновлення, кращого розуміння самих себе, подолання конфліктів у сім’ї колишні воїни АТО та їхні дружини пройшли курс реабілітації в Гошівському монастирі Згромадження сестер Пресвятої родини. Тут побували колишні військові з Івано-Франківської, Житомирської, Запорізької, Київської та Львівської областей.

Таку акцію організувала  Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ. Тривала вона з 16 по 22 жовтня 2017 р.  Упродовж цих днів подружжя військових брали участь у Богослужіннях, приступали до Таїнств Сповіді та Євхаристії, слухали духовні науки священиків і розповіді про історію та діяльність монастиря сестер Пресвятої родини.

Фізичні сили реабілітанти відновлювали завдяки масажу, щоденній ранковій зарядці, грі в теніс і волейбол. Відповіді на свої настійні питання вони отримували на психологічних тренінгах та під час індивідуальних бесід із психологами - http://tulej.kiev.ua/. На таких зустрічах подружжя вчилися налагоджувати міжособистісні взаємини, зменшувати напруженість та правильно долати конфлікти у стосунках.

У вільний час родини військових слухали виступ співочої священичої сім’ї, побували в Гошівському монастирі отців василіан на Ясній горі, на скелях Довбуша, відвідали криївку у м. Долина, ознайомилися з експонатами Центру Вигодської спадщини.

Зі слів реабілітантів, вони приїхали до монастиря, щоб віднайти душевний спокій. Завдяки налагодженій праці о. Ярослава Рохмана, о. Назарія Мицка і психологів Ірини Вишинської та Ірини Яців їх очікування здійснилися. На прощання  відпочивальники висловлювали щиру вдячність за час проведений у монастирі, за можливість слухати і чути одне одного, за атмосферу молитви.