Демографічна катастрофа Іспанії. У 2019 р. народилося найменше дітей за понад 75 років
  • Втр, 09/06/2020 - 09:46

«У 2019 р. в Іспанії народилося 359 770 дітей – найменше з 1941 р., коли почали офіційно рахувати народжуваність», – попереджає Національне статистичне управління в Мадриді.

За словами чиновників, падіння рівня народжуваності в Іспанії посилилося після 2009 р. Відтоді рівень народжуваності в цій країні впав на 27,3%. Експерти також зазначили, що за останні десятиліття в Іспанії спостерігається значне зменшення кількості дітей на одну іспанку плідного віку. Якщо 1964 р. це було в середньому троє дітей на жінку, то в 2019 р. цей показник опустився до раніше непоміченого рівня 1,23.

Коментуючи ці дані, газета «El Mundo» підраховує, що із посиленням кризи, спричиненої коронавірусною епідемією, для іспанської демографії наступають важкі роки, які будуть «відзначені подальшим зниженням народжуваності».

«Ця статистика хвилює», – наголошує газета. «Якщо в період, відзначений найбільшим економічним процвітанням, не відбулося значного зростання народжуваності дітей, важко сподіватися, що майбутнє, принаймні найближче, буде оптимістичним, поряд із очікуваним зростанням безробіття та меншою кількістю іммігрантів», – йдеться в «El Mundo».