Демократична партія США напала на Архиєпископа за його відстоювання католицького віровчення
  • Птн, 03/07/2015 - 13:00

Останнім часом проти Архиєпископа Сан-Франциско, владики Сальваторе Корделіоне, провадиться серйозна кампанія через його вимогу до викладачів католицьких шкіл Архиєпархії строго дотримуватися принципів вчення Католицької Церкви.

Здається, що вершина нападів досягнена зверненням кількох конгресменів, які представляють Демократичну партію у Конгресі штату Каліфорнія. У своєму звернення конгресмени вимагають від Архиєпископа Корделіоне припинити «дискримінацію» викладачів які підтримують ЛГБТ ідеологію, або живуть у гомосексуальних партнерства. Про це повідомляє портал «LifeSiteNews».

Владика відповів на це звернення конгресменів двома питаннями: «Чи конгресмени Демократичної партії за свою передвиборчу кампанію поставили менеджера, який би боровся за політику, яка противиться принципам Демократичної партії? І чи Демократична партія поставила б менеджером своєї передвиборчої кампанії республіканця, який би прилюдно заявив, що не поборюватиме політику демократів? Якщо ваша відповідь буде на перше питання «ні», а на друге питання «так», в такому випадку між нашими позиціями немає ніякої різниці.» - звернувся Архиєпископ Корделіоне до конгресменів-демократів.

Напади на Архиєпископа Корделіоне тривають ще з березня цього року, коли після його вимоги до викладачів католицьких шкіл дотримуватись принципів вчення Церкви, група так званих католиків у газеті «San Francisco Chronicle» розмістила вимогу до Папи Франциска відкликати Архиєпископа Корделіоне з уряду.

Свою вимогу до Папи група «обґрунтувала» у наступний спосіб: «Він (Владика Корделіоне – перекладач) вимагає від працівників католицьких шкіл дотримання моральних принципів, які протилежні з індивідуальною свободою совісті й трудовим законодавством штату Каліфорнія».

В кампанію проти Архиєпископа Корделіоне також підключився і ліберальний «New York Times», який називає скандальним те, що у місті, звідки почалася боротьба за легалізацію гомосексуальних шлюбів, Архиєпископ дотримується традиційного вчення Католицької Церкви.

Різноманітні ЛГБТ організації, до яких приєдналися ліберальні католики, організували маніфестацію перед катедрою у Сан-Франциско проти Архиєпископа.

Трагічним є і той факт, що близько 80% відсотків викладачів католицьких шкіл Сан-Франциска підписалися під петицією до Архиєпископа з вимогою відкликати вимогу дотримуватись католицького віровчення.