День богопосвячених осіб у Луцьку
  • Птн, 05/02/2016 - 08:24

2 лютого 2016 р. в рамках святкування Ювілею Року Божого Милосердя відбулася перша спільна зустріч монашества Луцького Екзархату УГКЦ та Луцької Дієцізії РКЦ. Тема зустрічі: «Богопосвячені особи – вісники Божого Милосердя».

В цей день наші співбрати Римо-католики святкують подію «зустрічі» новонародженого Ісуса старцем Симеоном при Єрусалимському храмі. Ця подія також стала місцем зустрічі богопосвячених осіб двох обрядів – латинського та візантійського при римо-католицькій катедрі апп. Петра і Павла в Луцьку.

Молитовну зустріч очолили єпископи Йосафат (Говера) та Віталій (Скоморовський). Перед Літургією відбувся чин освячення свічок та зворушаюча процесія богопосвячених осіб із запаленими свічками до святого престолу.

На Святій Мессі до присутніх зі Словом Божим звернувся екзарх Луцький вл. Йосафат. В своїй проповіді владика зокрема наголосив на важливості праці монашества на Волині та чесноті витривання. Також владика поділився прикладом із власного досвіду, як життя та праця сестер Милосердя в часи підпілля позитивно вплинули на його життя та життя всієї родини.

Після  святкової відправи та обіду відбулося спільне свідчення кожної спільноти про свої початки, життя та працю на Волині. Всі ми багато нового взнали про наших братів та сестер. Вкінці Владика Віталій подякував монашеству за служіння для Церкви і побажав витривалості в покликанні.

На завершення зустрічі ми знову зібралися в костелі на молитву вервиці до Божого Милосердя.

Папа Франциск закликає богопосвячених осіб бути людьми зустрічі, відкритими та щирими одні до одних. То ж дякуємо Богові за цю зустріч богопосвячених осіб нашого Волинського краю.

Просимо всіх читачів про молитву за богопосвячених осіб Волині і за покликання до цього стану.