День Богопосвячених осіб у Львові
  • Птн, 15/02/2013 - 19:40

15 лютого, в празник Стрітення Господа Нашого Ісуса Христа,  Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор, очолив Божественну Літургію  в каплиці Згромадження  сестер Пресвятої Родини, що у Львові (вул. Ялівець, 15).

Чисельні представники монаших Чинів і Згромаджень УГКЦ зібралися на спільну Архиєрейську Божественну Літургію, щоб подякувати Господеві за щедре благословення та отримані ласки у  День  Богопосвячених осіб, який традиційно відзначається у празник Стрітення Господнього.

У своїй проповіді владика Ігор наголосив, що «усі чернечі спільноти повинні мати міцну духовну єдність із Христом Господом, в такий спосіб вони єднаються між собою. Пам’ятати, щоб підтримувати тісний зв'язок із ієрархією Церкви. Життя спільне й молитовне повинно передувати у таких спільнотах».

Оскільки, ще «у постановах II-го Ватиканського Собору «Про чернече життя» заохочується покликаних осіб пам’ятати, «що через професію євангельських рад вони дали відповідь Божому покликанню так, що не тільки вмерли гріхові, але, вирікаючись світу повинні жити одному тільки Богові» (Декрет «Про чернече життя» п.5). Тому заохочуємо мужніх осіб чернечого життя сміливо йти за Христом, наслідуючи його життя та віддаючи свою волю цілковито в його руки. Пресвята Богородиця завжди готова нам допомагати. Призиваймо її часто в усіх наших потребах, особливо, просімо зросту в чеснотах. Благаймо позбутися усякого пороку, бо це нас віддаляє від нашої цілі» – зазначив Високопреосвященний Митрополит Ігор.

Після завершення Архиєрейської Божественної Літургії о. Петро Баран, ЧНІ, Голова Патріаршої Комісії УГКЦ у справах монашества, подякував владиці Ігорю за спільну молитву та батьківське слово, а також привітав усіх присутніх з цим світлим празником, побажавши духовного зросту і покрову Божої Матері всім Богопосвяченим особам у подоланні труднощів на обраному життєвому шляху.  

Продовжилось святкування різдвяною виставою сестер Святопокровського монастиря Студійського Уставу, що у Львові (вул. Вічева, 2).                                     

Віра Ценглевич
Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua