День катехита в Стрийській єпархії
  • Нед, 25/09/2016 - 01:30

24 вересня 2016 року в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці, що у Стрию, Преосвященний владика Тарас (Сеньків) уділив своє благословення катехитам Стрийської єпархії на новий навчальний рік. «Відкрийте для себе мету свого послання – звіщати Бога, котрий дає життя вічне і тоді ваше катехитичне служіння буде мати глибокий зміст і міцний фундамент», - сказав єпископ, звертаючись у своєму духовному слові до катехитів, розважаючи на прикладі апостолів над покликанням кожного християнина, яке полягає у пізнанні, свідченні та прославі Бога своїм життям.

Також владика Тарас підкреслив значущість праці катехита для спасіння душі: «Бог сьогодні посилає вас до дітей, щоб позбавити їх духовної сліпоти через ваше передання віри», - сказав Архиєрей та закликав вкладати «в душу кожної дитини щирість, доброту, людяність і відкривати їм милосердного Бога».

А потім кожен катехит отримав з рук владики Тараса Посвідку катехита та книгу Катехитичне служіння у світлі вчення слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького.

Святкування Дня катехита продовжилось у парафіяльній катехитичній школі ім. Блаженного свщмч. Петра Вергуна, що діє при катедральному храмі. Там о. Степан Кузишин, судовий Вікарій Стрийської єпархії, в контексті року Божого милосердя, звернувся до присутніх учасників свята з духовною наукою, в якій наголосив на тому, що кожен катехит є знаряддям в руках Божих.