День подяки єпископів, священиків, монахів, монахинь і мирян РКЦ в Україні за дар благодаті віри (10-11 травня 2013 р.)
  • Пон, 22/04/2013 - 10:02

Отже, насамперед дякую Богові моєму через Ісуса Христа за всіх вас, що віра ваша звіщається по всьому світові. Бо свідок мені Бог, Якому служу духом своїм у звіщанні Євангелії Його Сина, що я безперестанно згадую про вас, і в молитвах своїх завжди молюся, щоб воля Божа щасливо попровадила мене коли прийти до вас. Бо прагну вас бачити, щоб подати вам якого дара духовного для зміцнення вас, цебто потішитись разом між вами спільною вірою і вашою, і моєю» (Рим 1,8-12).

Дорогі брати і сестри!

Відчитуючи знаки часу в світлі слів св. Апостола Павла, пам’ятаючи також, що цей рік є Роком Віри, спостерігаючи при цьому розвиток і падіння віри в сучасному світі, в мене зродилася думка, щоб ініціювати зустріч усіх священиків, які проголошують Євангеліє на Україні і сприяти такій зустрічі, поєднуючи її з подячною Святою Месою за дар благодаті віри і священства. Єпископи прихильно віднеслися до такої ініціативи, а отець Вальдемар Павелець SAC, настоятель і кустош Санктуарія Матері Божої Фатімської у Довбиші, виявив бажання гостити нас у цій мальовничій місцевості.

Тому запрошую єпископів, священиків, монахів, монахинь і мирян до костелу в Довбиші, щоб в п’ятницю і суботу, 10 та 11 травня 2013 р. спільно молитися і дякувати за дар віри і священства.

Вибір цієї малої місцевості, яка знаходиться в Київсько-Житомирській Дієцезії не є випадковим. Костел Матері Божої Фатімської був збудований як «вотум вдячності за збереження віри на Україні». Фундамент цього костелу освятив Його Високопреосвященство Кардинал Франческо Колласуоно, який на початку 90-х років минулого століття виконував обов’язки делегата Апостольської Столиці від справ Церкви, яка відроджувалась на наших землях.

Понад 20 років триває в Довбиші подячна молитва за дар благодаті віри, а 13 травня кожного року вулицями цього міста проходить святкова процесія з фігуркою Матері Божої Фатімської як вдячність за збереження віри на Україні.

Сподіваючись, що Боже Провидіння дозволить нам зустрітись невдовзі, хочу попросити Отця Настоятеля передати моє запрошення Вашим Ксьондзам Вікарим та вірним Вашої парафії та від мого імені запросити їх на зустріч, щоб ми разом зі своїми вірними могли дякувати за дар благодаті віри.

Нехай Добрий Бог вчинить, щоб день вдячності єпископів, священиків, монахів, монахинь і мирян за дар благодаті віри був духовним збагаченням для кожного з його учасників і спричинився до більшої Божої слави Христової Церкви.

 

ПРОГРАМА

П'ятниця, 10 травня 2013 року

16:00 – Привітання учасників (отець-кустош Вальдемар Павелець SAC і єпископ Леон Малий);

16:15 – "Історія віри в Україні" (реферат: о. проф. Роман Дзвонковський);

17:00 – "Історія Марійних об’явлень у Фатімі" (реферат: о. Д-р Домінік Яцьков);

18:00 – Свята Меса;

19:30 – Вечеря;

20:30 – Свідоцтваз життя віри;

21:00 – Марійний Апель і вечірня молитва.

 

Субота, 11 травня 2013 року

08:00 – Утреня;

08:20 – Реферат "Фатімська молитва п'яти перших субот місяця" (єпископ Леон Малий);

08:45 – Перерва, кава;

09:00 – Питання до референтів;

10:00 – Сповідь;

11:00 – Свята Меса. Фатімська процесія.

Після обіду спільна молитва «Sub Tuum Praesidium» у костелі-санктуаріум. На закінчення єпископи уділяють благословення на щасливу дорогу і повернення до дому.

Додаткову довідку можна отримати:
о. Вальдемар Павелець SAC
тел.: +38 (093) 904 42 09
e-mail: pvaldi@o2.pl

Єпископ Леон МАЛИЙ

Голова Комісії у справах духовенства і покликань
при Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України
Львів, 10 квітня 2013 р.

Джерело: http://rkc.lviv.ua