День роздумів над покликанням у Львівській Духовній Семінарії
  • Птн, 04/01/2019 - 14:15

3 січня 2019 року у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35) відбувся День роздумів над покликанням. Участь у ньому взяло більше 110 учасників, серед яких були представники Львівської Архиєпархії, Стрийської, Самібрсько-Дрогобицької та Сокальсько-Жовківської єпархій.

День роздумів над покликанням розпочався Божественною Літургією, яку очолив о. Іван Глова, відповідальний за Душпастирство покликань Львівської Архиєпархії УГКЦ. Опісля відбулось частування гостей та лекція із о. Євгеном Станішевським на тему «Розпізнання голосу Бога». Під час цієї лекції усі присутні мали змогу більш детально пережити момент зустрічі із Богом через читання Святого Письма. Приємною несподіванкою для учасників став майстер-клас із випікання просфор із семінаристами 5-го курсу.

Після смачного обіду о. Петро Майба, представник Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання, приготував для всіх присутніх надзвичайну цікаву лекцію на тему «Церква, молодь, покликання». Отець Петро акцентував увагу насамперед на тому, що саме від мотивації залежить результат реалізації покликання як відповідь на заклик Бога. Окрім лекцій, учасники «Дня роздуму над покликанням» мали змогу вивчити нові молитви із семінаристами та насолоджуватись чудовими стравами у семінарійній трапезні. Після навчання о. Петра майбутні вступники у семінарію переглядали фільм «Чудеса з небес», а також активно відпочивали під час гри у міні-футбол, настільний теніс, шахи та настільний футбол.

Щоб більше дізнатись про життя Семінарії та покращити свою діяльність на парафії, учасники взяли участь у праці в групах, під час якої обговорювали тему «Я і парафіяльна родина. Моє покликання». Там кожен із присутніх міг поділитись своїм власним досвідом щодо свого духовного розвитку, а також послухати братів-семінаристів, які розповідали про свій духовний стан та те, як вони духовно та інтелектуально зростають у стінах Львівської семінарії.

День роздумів над покликанням продовжився у семінарійному храмі. Тут до усіх присутніх звернувся отець-доктор Ігор Бойко, ректор Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ. Отець Ігор у своєму слові наголосив на важливості довіри Богу та людям, а також розповів про формаційне життя у стінах Семінарії. Відразу після цього о. Іван Дулиба, духівник Семінарії, поділився своїми роздумами щодо Ісусової молитви та заохотив всіх присутніх плекати у собі бажання до молитви за себе і ближніх.

Після завершення Вечірні та спільної вечері, учасники заходу із рук отця-ректора Ігоря Бойка та отця Івана Глови отримали сертифікати участі у Дні роздуму над покликанням та пам’ятні подарунки.

Медіа-Центр ЛДС