День рятівника - це подяка Богові за численні врятовані життя,- владика Василій (Івасюк)
  • Нед, 20/09/2015 - 00:32

18 вересня владика Василій (Івасюк) взяв участь в урочистостях  присвячених до Дня рятівника. Розпочали свято виконанням державного гімну України. Перед присутніми виступив начальник Коломийського міжрайонного відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області Ігор Вацик, який привітав всіх із святом і означив основні акценти виконаної роботи.

Владика Василій поблагословив працівників служби цивільного захисту і в привітальному слові побажав рятівного омофору Пресвятої Богородиці. “День рятівника - це подяка Богові за численні врятовані життя, підведення підсумків, нагородження грамотами за блискуче виконання професійних завдань, проявлений героїзм та безстрашність у виконанні службових обов’язків. Ціною порятунку людських життів нерідко стає життя самих рятувальників, тому завжди слід пам’ятати своїх колег, що загинули у боротьбі зі стихіями”,- сказав єпископ.

Очільники міста і району відзначили рятувальників грамотами та відзнаками. Опісля свято продовжилось святковим концертом.