День Св. Миколая
  • Пон, 19/12/2016 - 15:24

День Св. Миколая! Стільки асоціацій, спогадів, радості і щастя. Щороку вночі з 18 на 19 грудня до всіх, і дорослих, і малих приходить старенький дідусь із довжелезною бородою. Він кладе подарунки під подушки. Малих діток лякають, що якщо вони буду нечемними, то Миколай до них не прийде, а прийде чортик і принесе замість подарунків різочку. Але у святого велике і добре серце і він навіть найнеслухнянішим приносить подарунки.

Правда в тім, що це легенди і казки, але насправді жив такий святий і ще за життя робив багато добрих справ і залишався анонімом. Адже найбільше добро це, за яке нічого не беруть взамін. Він був дуже багатим, але багатство не зіпсувало його, а навпаки він використовув його для того, щоб допомагати бідним і нужденним. Навіть в наші дні ми вшановуємо цього воістину великого чоловіка прекрасним звичаєм.

Ми не повинні забувати, що день Св. Миколая – це не тільки привід для подарунків і веселощів, а і день, коли треба зробити добро не тільки рідним і близьким, але і всім нужденним ближнім. Не обов’язково віддавати всі статки, але по мірі можливості потрібно допомогти потребуючим. Часом, щоб допомогти людині достатньо доброго слова, міцних обіймів і простого співчуття. Особливо це є актуальним у наші часи.

Дамян Вільчинський