День Святого Миколая в український школі «Престиж» у Римі
  • Втр, 04/12/2012 - 19:05

У суботу, 22 січня 2012 року, в українській школі «Престиж» у Римі відбулося святкування Дня святого Миколая. Свято організували вчителі та учні школи при підтримці української парафії св. Сергія і Вакха та Релігійного товариства «Свята Софія».

 

В цей день з подарунками до школи завітали представники Української Греко-Католицької Церкви в Римі, зокрема о. Іван Кулик, о. Марко-Ярослав Семеген, о.-дн Михайло Думінський та с. Олександра Якимець, СНДМ.

 

Свято розпочалося виступом директора школи п. Тетяни Кузик, яка привітала присутніх зі святом Св. Миколая та з наступаючими новорічними та різдвяними святами. Пані Тетяна подякувала вчителям за сумлінну педагогічну працю та за приготування дітей до зустрічі із Святим Миколаєм. Відтак до учасників свята звернувся настоятель української парафії в Римі о. Іван Кулик. Він, зокрема, розповів присутнім про життя св. Миколая, звертаючи увагу на його велику любов до ближніх,  хворих, бідних і потребуючих. «Святий Миколай жив дуже давно, однак люди і сьогодні про нього пам’ятають, адже  святий Миколай жив любов’ю і добротою до ближніх. В кожній людині, особливо в найбільш потребуючих, він бачив самого Бога. Такі відвічні цінності як любов, доброта, милосердя та допомога потребуючим будуть завжди актуальними», – зазначив священик.

 

Школярі старанно готувалися до зустрічі із Св. Миколаєм, адже зустріли дорогого гостя з великою радістю, даруючи йому свої вміння та здобуті знання: розказували вірші, співали пісні, танцювали та грали на музичних інструментах.

 

Найрадіснішою хвилиною для дітей було роздавання подарунків Св. Миколаєм. З невимовною радістю та  притаманною дітям простотою вони підходили до святого доброчинця, щоб отримати подарунок та сфотографуватися на пам’ять.

 

Радість, усмішка та щирість в дитячих очах ще раз переконали усіх присутніх на святі, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов та доброту.

 

Джерело: www.ukr-parafia-roma.it