Депутати ЛМР гальмують з наданням приміщення УГКЦ
  • Птн, 20/06/2014 - 15:42

За пропозицією депутатів від фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді сесія ЛМР 19 червня перенесла розгляд питання про надання в оренду нежитлових приміщень на площі Міцкевича, 5 Місії «Центр військового капеланства» УГКЦ.

Про це повідомив кореспондент IA ZIK.

Відповідно до проекту ухвали, нежитлові приміщення другого поверху на площі Міцкевича, 5 пропонувалось передати в оренду терміном на 2 роки і 364 дні для статутної діяльності Центру військового капеланства. Однак на пропозицію керівника фракції «Свободи» у ЛМР Любомира Мельничука 47 депутатів проголосували за вилучення відповідного питання з порядку денного.

Міський голова Львова Андрій Садовий зауважив, що розгляд цього питання переноситься вже вчетверте. «Капеланство церкви, яка зібрала мільйони гривень для жертв Майдану, буде без приміщення», – обурився він.

Натомість Мельничук сказав, «що питання не стоїть у підтримці чи непідтримці церкви». «Ми постійно підтримуємо і підтримуватимемо УГКЦ. У цьому випадку йдеться про те, що управління комунального господарства зловживає своїм становищем, не виносить на розгляд ті чи інші ухвали, тому питання співпраці і допомоги церкві адресуйте своїм чиновникам», – звернувся депутат до мера.

Андрій Садовий, своєю чергою, у коментарі журналістам повідомив, що на приміщення за згаданою адресою претендує депутат.

«Це питання вже декілька разів переноситься, не голосується. Можливо, депутати не хочуть говорити правду, що на це приміщення претендує депутат. Власне, тому є велика дискусія. Я буду наполягати, щоб це приміщення було віддано греко-католицькій церкві», – зазначив міський голова, слова якого цитує прес-служба ЛМР.

Як повідомила у коментарі IA ZIK 20 червня начальник управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун, на приміщення, які пропонувалось передати в оренду УГКЦ, претендує і нардеп від ВО «Свобода» Ірина Фаріон.

«Є заявка від нардепа Ірини Фаріон з проханням надати їй приміщення за цією адресою вказаною площею для розміщення приймальні депутата», – розповіла чиновниця.

З її слів, оскільки питання про надання в оренду нежитлових приміщень УГКЦ було перенесено, то воно мало б бути включене у порядок денний чергового пленарного засідання сесії.

Додамо, що в Ірини Фаріон у Львові уже є громадська приймальня – на вул. Виговського, 34 (перший поверх Залізничної районної адміністрації). Ця адреса подана, зокрема, на сайті міжфракційного депутатського об’єднання «Львівщина».

Нагадаємо, фракція «Свободи» має більшість у Львівській міськраді.