Депутати «Львівщини» у Верховній Раді: погрози влади в бік УГКЦ - аморальні
  • Срд, 15/01/2014 - 03:50

Заяву влади щодо можливої заборони діяльності Української Греко-Католицької Церкви у зв’язку з її активною підтримкою демократичних процесів в державі можна розцінювати як прямі погрози та повернення сталінських методів переслідування незгідних з політикою правлячого режиму. Про це Львівський портал повідомило Міжфракційне депутатське об’єднання «Львівщина» Верховна Рада України.

Греко-католицька церква в Україні була і завжди буде фундаментальною основою для утвердження християнських цінностей. Як і в часи переслідування священників та віруючих комуністичною владою, так і сьогодні, УГКЦ бере активну участь в суспільному житті українців, всіляко підтримує та сприяє духовному, культурному, освітньому розвитку громадян України.

Звинувачення на адресу УГКЦ щодо «порушення свободи совісті» - безвідповідальні та аморальні. Влада, на чиїй совісті кров та позбавлення волі ні в чому невинних громадян України, порушення Конституції України та усіх можливих законів щодо захисту прав та свобод громадян, запровадження бандитських методів правління, – не має жодного права говорити про порушення свободи совісті.

Українська Церква першою засудила злочинні дії режиму Януковича і стала на захист мирних людей. Завдяки підтримці української Церкви, в тому числі і УГКЦ, в складний період суспільно-політичної кризи збережено спокій та порядок серед людей. На сьогодні саме українська Церква є найбільшим моральним авторитетом для людей.

Владі, яка забула чи не знає своєї історії: Церква йшла за своїм народом як і в часи лихоліття, так і визвольної боротьби! Йшла на Сибір і заслання! Нині Церква разом з нами і на Майдані: від початку і до перемоги. А режиму Януковича також хочемо нагадати слова Христа: «Хто ж відречеться Мене перед людьми, відречуся його і Я перед Отцем Моїм, що на небесах». Ви відреклися від українського народу, народ зрікається вас!

З повагою, народні депутати, члени Міжфракційного депутатського об’єднання «Львівщина»: Стапан Кубів, Ігор Васюник, Лідія Котеляк, Олег Канівець, Михайло Блавацький, Василь Пазиняк, Андрій Парубій, Ірина Сех, Михайло Хміль, Тетяна Слюз, Лілія Гриневич, Андрій Тягнибок, Роман Ілик, Олег Панькевич.

http://portal.lviv.ua/