Державне розслідування проти «Planned Parenthood» Флориди
  • Суб, 15/08/2015 - 00:11

Регіональний директор «Planned Parenthood» у Флориді, звинувачена у порушенні державних законів, заперечує результати перевірки щодо наявності мережі абортів. Директорка у відповідь звинувачує державний уряд, в т.ч. губернатора, котрий замовив розслідування. Про це повідомляє pro-life сайт "Life Site".

Барбара Здравецкі, регіональний директор «Planned Parenthood» у південно-західній і центральній Флориді, назвала результати розслідування неправдивими і припустила, що агенція, яка проводила розслідування недбайливо поставилась до своєї роботи.

«Звинувачення в тому, що усі центри «Planned Parenthood» проводять процедури, на які ми не маємо ліцензії, є неправдивим і, ймовірно, виходить від Агенції охорони здоров’я під керівництвом Скота, ігноруючи власні правила і визначення періоду вагітності», – йдеться у заяві Здравецкі.

Губернатор Рік Скотт попросив Агентство з управління охорони здоров'я Флориди (ACHA) дослідити 16  клінік «Planned Parenthood» після появи шокуючих відео, що викривають  державні клініки урядовців, які продавали останки абортованих дітей. Після прохань про перевірку, Скот запевнив NBC-2, що немає ніяких причин вважати, ніби подібне відбувається саме у Флориді, однак вирішив звернутися до Агентства з управління охорони здоров'я для підтвердження.

"Я бачив відео, тому думаю, що розумно було б дослідити, чи дійсно що-небудь подібне відбувається тут, у Флориді," - сказав Скотт.

Здравецькі повідомила на радіостанції новин, що жодні ембріональні тканини або органи не продаються, адже це незаконно. Вона також вважає, що дане державне розслідування політично мотивоване. "Це спроба знищити планування сім'ї і зробити аборт незаконним в цій країні, - сказала Здравецькі. - Тактика мотивована політикою".

Сонячний штат не єдиний, де досі розслідується аборт на державному рівні.

Інспекції Флориди показали, що в другому триместрі аборти проводилися в трьох клініках «Planned Parenthood» в Санкт-Пітсбурзі, Форт-Майєрсі та Неаполі, хоча вони мали ліцензії на проведення абортів лише у першому триместрі.

У доповіді також говориться, що клініка Пембрук-Пайнс не змогла слідувати своїм власним процедурам для маркування та датування останків плода.

Клініки «Planned Parenthood» ухилялися від обстежень жінки для визначення триместру її вагітності.

ACHA штату Флориди видала кошти «Planned Parenthood»  на припинення всіх абортів у другому триместрі, попереджаючи про прийняття негайних заходів проти них, у тому числі можливих адміністративних санкцій, у випадку проведення абортів без належної ліцензії.

"Ліцензії потрібна для захисту пацієнта від недобросовісних операторів," - прокоментував ACHA, -  "і штат Флориди гарантує, що кожна установа буде притягнута до відповідальності за свої дії".