Державний міністр ОАЕ про візит Святішого Отця
  • Птн, 01/02/2019 - 13:22

Коментуючи Апостольську подорож Папи Франциска до Об’єднаних Арабських Еміратів, що триватиме від 3 до 5 лютого 2019 р., Державний міністр країни Султан Ахмед Аль Джабер підкреслив, що це перший візит Глави Католицької Церкви до Перської затоки.

Свобода віровизнання в ОАЕ

Ця подія, за словами міністра, свідчить про довготривалу історію цінностей прийняття, співжиття, включення, толерантності та гуманності, що втілені в основі країни. «Від свого заснування, – додав він, – в ОАЕ дотримуються всі права й свободи всіх віросповідань, сект і вірувань. Наша конституція захищає свободу духовних практик і виразно забороняє будь-яку форму дискримінації на основі релігії чи раси».

Християни в Об’єднаних Арабських Еміратах

Державний міністр ОАЕ підкреслив, що понад мільйон християн можуть вільно тут практикувати свою релігію, без будь-яких перешкод з боку мусульманського населення, що становить більшість. Він додав, що в країні поруч з мечетями, існує багато храмів різних релігій, включаючи понад сорок церков. «Прийняття всіх релігій з боку ОАЕ, – пише Султан Ахмед Аль Джабер, – вказує на прихильність нашого керівництва до відкритого суспільства, яке толерантно ставиться до представників понад 200 національностей, запрошуючи їх працювати й розвиватися в межах нашої країни».

Руїни християнського монастиря – символ мирного співжиття

Вказуючи на відкритість засновника ОАЕ Заїда бін Султана Аль Нахайяна на християнство, політичний діяч пригадав, що в 1992 році на острові Сір-Бані Яс, що в Перській затоці, були знайдені руїни християнського монастиря із VII століття. Заїд бін Султана Аль Нахайян наказав тоді зберегти ці руїни як історичну пам’ятку спільної духовної історії й до сьогодні вони є символом міжкультурного співжиття.

Внесок візиту Папи у зміцнення духу толерантності в ОАЕ

Державний міністр Султан Ахмед Аль Джабер зазначив, що дипломатичні стосунки з Ватиканом, які ОАЕ встановили в 2007 році, зміцнюються дедалі більше. Він вказав також на велике значення майбутнього візиту Святішого Отця до Перської затоки для міжрелігійного діалогу, пригадуючи що 2019 рік в країні проголошено «роком толерантності». «Цей візит, – додав він, – зміцнює дух активного включення й нагадує нам, що толерантність не є пасивним станом, а вимагає постійних і послідовних дій».

На завершення Державний міністр наголосив, що приймаючи Папу Франциска, ОАЕ закликає всі меншини, що проживають в країні, не просто почуватися прийнятими в суспільстві, але бути його активними учасниками.