Держсекретар США подякував Папі і Апостольському Престолу
  • Суб, 15/08/2015 - 13:27

Держсекретар США Джон Керрі подякував Святішому Отцю і Апостольському Престолу за сприяння у відновленні дипломатичних відносин між Сполученими Штатами і Кубою. Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

14 серпня 2015 р. під час церемонії підняття американського прапора над посольством США в Гавані, що відкрилося після 54-річної перерви, Керрі звернувся до присутніх з промовою, в якій, між іншим, подякував усім, кому Сполучені Штати і Куба зобов'язані відновленню відносин. Першими в списку політик назвав "Папу Франциска і Ватикан, які зробили можливим це".

У 2014 р. Ватиканська дипломатія виступила в якості посередника в процесі відновлення дипломатичних відносин між Кубою та Сполученими Штатами Америки. Вони були розірвані в 1961 р. Про відновлення відносин лідери країн повідомили 17 грудня 2014 р. у відповідних телезверненням до громадян.

Між іншим, Рауль Кастро і Барак Обама відзначили особливу роль Папи Франциска в цьому процесі. "Зокрема хочу подякувати Його Святості Папі Франциску, чий моральний приклад показує нам, що важливо будувати світ таким, яким він має бути, а не просто приймати його таким, яким він є", - сказав американський лідер. Рауль Кастро також висловив подяку "Ватикану і зокрема Папі Франциску за сприяння поліпшенню відносин".