Держсекретар Святого Престолу висловив підтримку українському народу
  • Втр, 15/02/2022 - 11:35

У понеділок, 14 лютого, кардинал П’єтро Паролін, Держсекретар Святого Престолу, зателефонував Блаженнішому Святославу, Главі і Отцю УГКЦ, щоб висловити підтримку Святого Престолу для Католицької Церкви в Україні та солідарність з українським народом «у цей складний час ескалації конфлікту довкола України».

Блаженніший Святослав проінформував кардинала Пароліна про служіння УГКЦ в умовах теперішньої загрози повномасштабного вторгнення Росії в Україну та подякував за постійну увагу Святого Престолу до ситуації.

Глава УГКЦ висловив особливу подяку за «вчорашній черговий заклик папи Франциска до молитви за мир в Україні та відвернення загрози війни». «Український народ відчуває особливу турботу Святішого Отця про мир в Україні та високо цінує дипломатичні зусилля Святого Престолу для подолання сучасної міжнародної кризи», – зазначив Блаженніший Святослав.

«В цей тривожний час бажаю висловити вам, Ваше Блаженство, єпископату, духовенству та вірним Церкви, яку ви очолюєте, та всьому українському народу слова підтримки Святого Престолу, нашої солідарності та запевнення у молитві за всіх вас», – сказав кардинал Паролін під час розмови.