Держсекретар Ватикану незабаром приступить до роботи
  • Суб, 26/10/2013 - 19:45

О. Ломбарді переконаний, що новий Держсекретар Ватикану зможе незабаром приступити до виконання своїх обов'язків.

25 жовтня 2013 архиєпископ П'єтро Паролін покинув відділення гепатобіліарної хірургії, однієї з університетських клінік в італійському місті Падуї, після невеликої хірургічної операції, яку він переніс кілька тижнів тому. Протягом найближчих днів він ще залишиться у своєму рідному Венето, на півночі Італії, щоб відпочити, а потім, повний сил, зможе приступити до виконання нових обов'язків.

Про це о. Федеріко Ломбарді повідомив, відповідаючи на запитання журналістів щодо стану здоров'я найближчого співробітника Святішого Отця. «Архиєпископ Паролін, з яким я недавно розмовляв, вдячний Папі, насамперед, за розуміння, увагу і близькість, а також всім тим, хто був поруч і молився за нього», – сказав глава прес-служби Святого Престолу.

Архиєпископ П'єтро Паролін, до цього – Апостольський нунцій у Венесуелі, був призначений на посаду Держсекретаря Його Святості Папи 31 серпня 2013 р. Він змінив на цій посаді кардинала Тарчізіо Бертоне, який склав свої повноваження 15 жовтня 2013 р. Архиєпископ Паролін не зміг відразу приступити до виконання нових обов'язків за станом здоров'я.

За матеріалами: radiovaticana.va