Держсекретаріат Ватикану закликає не тиснути на кардиналів
  • Суб, 23/02/2013 - 15:59

Держсекретаріат Апостольської Столиці видав комюніке у зв'язку із виборами нового Понтифіка. В ньому нагадується про свободу Колегії кардиналів, яка є гарантією вибору, заснованого на добрі Церкви. Державний секретаріат нагадує, що протягом століть кардинали стикалися з різними формами тиску на окремих виборців і на Колегію вцілому, що мало на меті змусити їх користуватися політичними принципами чи логікою цього світу.

Якщо в минулому в цій ролі виступали якісь вищі сили, в тому числі держави, то зараз існують спроби застосувати важливість громадської думки, часто на основі оцінок, які не відображають типовий духовний аспект часу, який переживає Церква. Держсекретаріат шкодує, що під час наближення конклаву помножується кількість неперевіреної інформації чи такої, яка не піддається перевірці, чи то навіть помилкової, яка приносить серйозну шкоду людям та інституціям.

У такі моменти католики покликані особливим чином зосередитися на тому, що важливо: молитися за Папу Бенедикта XVI, молитися, щоб Святий Дух просвітив Колегію кардиналів, молитися за майбутнього Папу, вірячи, що доля корабля св. Петра знаходиться в руках Бога,– йдеться в повідомленні Держсекретаріату Святого Престолу.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va