Держслужба Шотландії вилучає слово “мати” з офіційних документів
  • Срд, 20/10/2021 - 11:05

Державна служба Шотландії погодилася вилучити слово «мати» з офіційних документів щодо відпустки по вагітності та пологах після тиску з боку ЛГБТ-організації Stonewall. Документи, опубліковані відповідно до законів про свободу інформації, розкривають, як Леслі Еванс, постійний секретар, погодився внести зміни, намагаючись піднятись в спірному Індексі рівності робочих місць.

Для того, щоб досягти кращого рейтингу, уряд Шотландії вилучив слово «матір» зі своєї політики щодо материнства. 

Офіційні особи також підкреслили присутність Ніколи Стерджен на маршах ЛГБТ, щоб справити враження на суддів, які визначають індекс Stonewall, повідомляє Nolan Investigates, подкаст Стівена Нолана.

У програмі також було показано, як уряд Шотландії виплатив Stonewall 415 000 фунтів стерлінгів у вигляді грантів у період з квітня 2017 року до минулого місяця. 

Подкаст “Нолан” досліджував, як Stonewall вплинув на органи державного бюджету, включаючи BBC, Ofcom та уряди Шотландії та Уельсу через їхню участь у різноманітних схемах групи.

У програмі «Чемпіони різноманітності», створеній у 2001 році, працівникам благодійних проектів дають поради щодо того, як сприяти гендерній інтеграції. Індекс рівності на робочому місці – це публічний рейтинг організацій, для участі в якому не потрібна плата.

Чемпіонів різноманітності критикували за “екстремістські” поради, які включали відмову від слова “мати”, оскільки це “гендерна мова”.

Зміни включають прийняття абревіатури ЛГБТК+ та заохочення працівників до переліку своїх гендерних займенників.

Як і багато державних органів, регулятор мовлення Ofcom подав докази про свою практику різноманітності до Індексу рівності робочих місць, прагнучи отримати найкращий рейтинг. 

У 2019 році Ofcom повідомив лобістській групі, що він “прийняв рішення у двох випадках трансфобних коментарів”. Один випадок стосувався радіоведучого, який сказав, що він переживає, як його шестирічна донька користуватиметься роздягальнями не розділеними за статтю.

Stonewall “продиктував політику” уряду Уельсу, переконавши чиновників прийняти його тлумачення Закону про рівність, включивши “гендерну ідентичність”, як захищену характеристику.