Десятки тисяч вийшли на захист життя і сім’ї у Ґватемалі
  • Птн, 07/09/2018 - 13:13

Десятки тисяч осіб пройшли 2 вересня вулицями столиці Ґватемали, виступаючи на захист життя і сім’ї та проти законодавства, що пропонує запровадити в закон країни гендерну ідеологію та легалізацію абортів.

«Великий національний марш за життя і сім’ю Ґватемали» був організований для поширення «повної пошани до життя та заборони абортів у будь-якій формі по всій території Республіки Ґватемала».

Учасники також закликали до «збереження закону в його оригінальній формі щодо сім’ї, яка має законну основу як подружжя між одним чоловіком і однією жінкою, які живуть разом, мають дітей, виховують та дбають про них, допомагаючи один одному».

Марш був організований з метою протестувати проти законопроекту 5376, що має на меті легалізувати аборти до 12 тижнів вагітності для жертв зґвалтування. За словами ініціаторів маршу, цей законопроект розглядає аборт як єдине рішення, не надаючи «справжнього вирішення, яке б викорінювало насильство, сексуальну експлуатацію та торгівлю людьми».

Як інформує CNA, участь в Марші взяли численні громадяни, а також католицькі, євангельські та юдейські лідери. Католицьку Церкву представляв Архиєпископ Рауль Мартінез, апостольський адміністратор Сантьяго-де-Ґватемала.