Директор Чеського «Карітасу» відвідав Тернопіль та ділився досвідом праці
  • Суб, 02/04/2016 - 08:45

У четвер, 31 березня, Вацлав Кепрт, директор архиєпархіального «Карітасу» м. Оломоуц (Чехія) побував у Тернополі. У рамках візиту відбулася зустріч зі священиками Тернополя та деканами Тернопільсько-Зборівської архиєпархії з метою ділення досвідом створення та діяльності парафіяльних «Карітасів».

У зустрічі взяв участь Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) та Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). Митрополит Василій презентував гостеві досягнення Тернопільського благодійного фонду «Карітас» та запросив до глибшої співпраці.

Відтак у Тернопільському наркодиспансері Архиєпископ Василій за участю Вацлава Кепрта освятив палати військових, які повернулися з зони АТО та потребують лікування у медичному закладі.

Після освячення Владика Василій привітав усіх працівників лікарні, відвідав палати з хворими, які перебувають на лікуванні, та роздав кожному образки з іконою Зарваницької Матері Божої.

Власне, ремонт преиміщень відбувся завдяки пожертві управління Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, а представники доброчинної організації "Карітас" з Чехії раніше передали постільне обладняння. Вони відзначили високу якість виконаних робіт.