Директор Ватиканської обсерваторії: Наука – це вид молитви
  • Пон, 03/07/2017 - 13:24

Те, що Ватикан має власну обсерваторію, показує, що Церква підтримує науку, яка є «шляхом до зустрічі з Богом як Творцем, є свого роду молитвою». Про це говорив директор Ватиканської обсерваторії, брат Ґай Консольмано, ТІ в інтерв’ю для італійської агенції SIR.

Він розповів про ситуацію, коли він, ще будучи дитиною, грав з мамою в карти і зрозумів, що вона не намагається виграти, а просто прагне в такий спосіб виявити йому свою любов. «Сьогодні, коли я працюю науковцем, зауважую як Бог, а саме Отець, грає зі мною, щоб показати свою любов до нас», - додав американський єзуїт.

Досліджуючи функціонування сонячної системи, брат Консольмано зауважив, що неможливо зрозуміти Творця як елемент створіння, як силу, що заповнює ті елементи, яких бракує в наукових теоріях. «Таким божеством є Зевс, який кидає на землю блискавки – це не наш Бог», - наголошує директор Ватиканської обсерваторії.

На запитання чому він вступив до монашого чину, єзуїт відповів: «Я прагнув робити щось не тільки для себе, але й надати доступ до моїх досягнень іншим». Він зробив це у віці 37 років, коли вже працював в науковій сфері. З того часу він продовжує працювати астрономом, «щоб показувати людям не тільки красу Всесвіту, але й його Творця», інформує wiara.pl. Той факт, що «Церква фінансує проведення нових відкриттів» показує, що спільнота вірних не боїться істини. «Якщо хтось відчуває страх перед реальністю, то в його житті бракує справжньої віри», - додав брат Консольмано.