Дискримінація християн посилюється
  • Чтв, 30/05/2013 - 18:25

Все частіше під час публічних дебатів, а то і в трибуналах, християнам наголошують на тому, що вони можуть вірити у своїх домах, в що хочуть, але не можуть публічно діяти згідно із своєю вірою.

 

«Коли доходить до конфлікту між різними законами, релігійну свободу ніколи не можна ставити нижче» - так висловився секретар Папської Ради „Iustitia et Pax” у столиці Албанії. Цю фразу опубліковано від імені держсеретаріату Ватикану на Твіттері.

 

Єпископ Маріо Тосо брав участь у конференції Організації Безпеки і Співпраці у Європі, присвяченій толерантності і недискримінації у Тірані 21-22 травня. Глава делегації Апостольської Столиці зазначив під час виступу, що на нашому континенті дискримінація християн не лише не зменшилась, а навпаки – посилилась. Єпископ згадав значне зростання кількості арештів і навіть судових процесів через християнські переконання. Деяким душпастирям навіть погрожували втручанням поліції за проповіді на тему сексуальної моральності, багатьох людей звільняли з роботи за відмови йти проти власних переконань і совісті. Поширюються акти вандалізму і осквернення християнських святинь.

 

«Країни-члени Організації Безпеки і Співпраці у Європі повинні покласти кінець нетолерантності і дискримінації ви знавців Христа, запевняючи їм свободу слова і совісті. Їх дискримінація, навіть якщо вони є більшістю, загрожує цілому суспільству. З нею треба боротись так само, як слушно робиться з антисемітизмом чи ісламофобією» - підкреслив секретар Папської Ради „Iustitia et Pax”

 

За матеріалами: wiara.pl