Діти християн, що живуть в зонах конфлікту, страждають від них найбільше
  • Птн, 05/01/2018 - 14:55

Християнські діти, які живуть в зонах конфлікту по всьому світу, страждають від травм, з якими «ніхто ніколи не повинен був зіткнутися», відзначили в Open Doors USA, однієї з найбільших міжденомінаційних правозахисних організацій в світі.

«Наступне покоління християн на Близькому Сході, в Азії, Центральній Азії, таких місцях, як Ірак і Сирія, як Казахстан, Узбекистан і Афганістан, - ці молоді християни пройшли через випробування, з якими жодна людина ніколи не повинна була зіткнутися», - сказав Девід Каррі з Open Doors USA в статті для Mission Network News, опублікованій у вівторок, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на The Christian Post.

«Як взагалі це може бути на благо? Ми збираємося допомогти досягти цих дітей, дати їм більш глибоке розуміння ситуації, надати допомогу і турботу,  яких вони потребують, щоб ми могли знайти сильне і здорове тіло Христове», - додав він.

Каррі сказав, що в багатьох терористичних актах, таких як вбивство дев'яти християн в церкві на південь від Каїра минулого тижня, саме діти страждають найбільше.

«Ми дорослі і ми маємо здатність дивитися на речі під різними кутами зору навіть в найскладніших ситуаціях, але уявіть собі дитину в цих обставинах», - зазначив він.

Правозахисник згадав історію молодого хлопця на ім'я Ной з Іраку.

«Він зіткнувся з тим самим, що і багато інших. Посеред ночі його розбудили батьки і сказали, що на них напав ІДІЛ, тому що вони християни. Тому він повинен був залишити все, навіть найдорожчі серцю іграшки. Коли він повернувся, все було зруйновано», - сказав Каррі.

Генеральний директор Open Doors зазначив, що багато дітей змушені ставити запитання, з якими люди на Заході навіть не стикаються.

«Часто ми бачимо дітей, як тих, яких я бачив минулого тижня, молоді люди з Іраку. Їх особиста віра настільки глибока, тому що їм довелося вирішувати: «Чи готовий я вмерти за це?», - сказав він.