Діти коптських християн, вбитих терористами ІДІЛ, пишаються своїми батьками
  • Срд, 21/06/2017 - 16:12

Діти коптських мучеників-християн, обезголовлених джихадистами ІДІЛ, пишаються своїми батьками: їх незломлена віра в Христа перед лицем смерті служить їм прикладом, повідомляє christianpost.

Тоді, в лютому 2015 року, бойовики терористичного угрупування ІДІЛ обезголовили в Лівії 21 коптського християнина, і тепер діти цих мучеників за віру пишаються тою великою мужністю, з якою їхні батьки відкинули пропозицію зректися віри і врятувати своє життя. «Нас надихає і підтримує в стосунках з рідними лівійських мучеників те, що до цього дня, два роки по тому, вони знаходять розраду в Святому Дусі, - йдеться в звіті організації сімейної допомоги Focus on the Family. - Вони свято бережуть свою віру, заради якої їх батьки померли мученицькою смертю - і показали всьому світу, як християнину слід жити і вмирати на славу Христову».

«Постійно спілкуючись з рідними мучеників, ми розпитуємо їх про дітей, про їхнє життя і навчання, - говорить Джим Дейлі, президент організації Focus on the Family. - І ми завжди чуємо у відповідь, що діти раді вчитися в новій школі, дуже пишаються своїми батьками, користуються величезною повагою друзів, завзято освоюють нову навчальну програму і прагнуть у всьому бути гідними своїх великих батьків».

Родичі коптських мучеників також підтримують зв'язок і дружать з іншими коптськими християнськими сім'ями, які втратили рідних в терористичних актах в Каїрі, Танті, Олександрії і в останньому розстрілі автобусів під Міньей в цьому році. Екстремісти, як відомо, оголосили війну християнам в цих землях. Те відео зі звірячою стратою коптських християн в лютому 2015 року було названо «Послання кров'ю нації хреста», а його мета явно була в тому, щоб залякати, вселити жах. Але його дія на коптів була протилежною - приклад мужньої смерті цих мучеників і їх відмови зрадити Христа лише зміцнив у вірі серця християн коптської громади.

Цей факт особливо відзначався і в звіті «Міжнародного християнського концерну» з нагоди другої річниці страти мучеників. Одна з вдів заявила тоді, що її чоловік «зберіг свою віру і став мучеником в ім'я Христа. Він показав, наскільки міцна його віра. Я ним пишаюся. Він змусив нас підняти голови і пишатися тим, що ми християни». Брат іншого мученика сказав: «Я радий і гордий тим, що мій улюблений брат тепер в раю з Ісусом. Я любив його, коли він жив на землі, а тепер люблю ще більше. Він став мучеником в ім'я Ісуса Христа».

Як відомо, коптський патріарх Тавадрос II офіційно вніс імена цих страчених коптських християн в Книгу Мучеників в 2016 році як загиблих за свою християнську віру. Архієпископ Коптської церкви Амба Ангаелос також заявив, що та трагедія лише згуртувала християн цієї землі. «Ці наші брати заплатили найвищу ціну за свою віру, але дали нам великий приклад того, як треба жити і вмирати у Христі і зміцнили у вірі всіх гнаних християн, - зазначив Ангаелос. - Вони також показали нам, яке велике зло ополчилоася на нас, і явили при цьому таку твердість, вірність Ісусу і самовідданість, що нам залишається лише слідувати цьому великому прикладу».