Діти малювали мир: франківський Карітас організував конкурс малюнків серед школярів
  • Птн, 22/06/2018 - 19:45

У п’ятницю, 22 червня, відбулося оголошення результатів конкурсу малюнка серед школярів «Намалюй мир». Конкурс організував благодійний фонд Карітас Івано-Франківськ УГКЦ в рамках проекту «Об’єднуючи людей заради миру». Ініціатива має на меті об’єднувати людей, будуючи мости порозуміння. Презентація малюнків пройшла у приміщенні Івано-Франківського краєзнавчого музею.

Конкурс малюнків приурочений до Дня скорботи та вшанування пам'яті жертв війни в Україні, що відзначають 22 червня. Саме в цей день 1941 року розпочалася Друга світова війна. Захід розпочали хвилиною мовчання, вшановуючи пам’ять загиблих на війні.

У конкурсі малюнків взяли участь діти віком від 7 до 12 років, які відвідували шкільні табори загальноосвітніх шкіл Івано-Франківська. Оцінювали роботи дітей заступниця директора Івано-Франківської художньої школи Ольга Шутка, громадська діячка Наталя Перцович, фото-кореспондент інтернет-видання «Galka» Юрій Валько та координатор проекту «Об'єднуючи людей заради миру» франківського Карітасу Ірина Боярська.

За словами Ольги Шутки, обирати переможців було дуже складно, адже всі малюнки безпосередні, щирі та виконані з любов’ю.

«Я дуже вдячна Карітасу за таку ініціативу, адже саме така творчість нам потрібна – від щирого серця, що зроблена дитячими руками»,  –  говорить Ольга Шутка.

Журі обрало трьох переможців. Перше місце виборола учениця 5-B класу ЗШ № 1Софія Каюк з малюнком «Сонце над мирним небом», друге місце – Матвій Підвербецький, учень 4-А класу школи № 26, третє – Данило Григоренко, учень школи № 3.

Переможниця конкурсу Софія Каюк зізнається, що не очікувала перемогти, адже їй просто подобається малювати і тому залюбки взяла участь у конкурсі.

«Я намалювала сонце, яке виглядає, як дитина. Думаю, саме так виглядає мир,  – каже Софія, – у мене є молодша сестричка, і коли я малювала, вона була поряд, вона мене надихала».

Координатор проекту Ірина Боярська зазначила, що така ініціатива має на меті ще раз нагадати нам, дорослим, що поки, на жаль, на сході України продовжуються військові дії, ми повинні тут, так би мовити, у тилу, робити все, аби наші діти жили у мирній країні.

Переможців конкурсу нагородили цінними подарунками, а усі учасники отримали грамоти та заохочувальний приз – краєзнавчу екскурсію, яка відбудеться у липні 2018 року. 

Виставка дитячих малюнків буде тривати протягом тижня у приміщенні Івано-Франківського краєзнавчого музею.